Quantcast
Σεισμός 4 Ρίχτερ στην Ιταλία - Ένας νεκρός και δεκάδες τραυματίες - Παιδιά θαμμένα στα συντρίμμια - ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Σεισμός 4 Ρίχτερ στην Ιταλία – Ένας νεκρός και δεκάδες τραυματίες – Παιδιά θαμμένα στα συντρίμμια – ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Μία νεκρή, δεκάδες τραυματίες και τουλάχιστον 10 αγνοούμενοι, θαμμένοι στα συντρίμμια, είναι ο τραγικός απολογισμός του σεισμού των 4 Ρίχτερ που έπληξε το βράδυ της Δευτέρας το νησί Ίσκια, στη νότια Ιταλία, κοντά στη Νάπολη.

Οι διασώστες έχουν εντοπίσει ζωντανά κάτω από τα ερείπια τρία παιδιά, τα οποία υπάρχει η ελπίδα να μπορέσουν να απεγκλωβίσουν κατά την διάρκεια της νύχτας. Πριν από περίπου μια ώρα απεγκλωβίσθηκαν άλλοι τρεις άνθρωποι από τα ερείπια κτιρίου που κατέρρευσε από τον ισχυρό σεισμό. Σύμφωνα με την εφημερίδα Ιl Mattino, πρόκειται για ένα παιδί δέκα ετών, για ένα μωρό επτά μόλις μηνών και για μια έγκυο γυναίκα.

‘Αλλοι τρεις άνθρωποι έχουν εντοπισθεί, αλλά δεν απαντούν στους διασώστες που προσπαθούν να επικοινωνήσουν μαζί τους.

Οι τραυματίες είναι είκοσι πέντε, δύο εκ των οποίων σε σοβαρή κατάσταση. Σύμφωνα με την Rai, νεκρή είναι μια ηλικιωμένη γυναίκα σκοτώθηκε όταν έπεσε μέρος του τοίχου της τοπικής εκκλησίας.

Νωρίτερα έφθασαν με πλοίο από τη Νάπολη πυροσβέστες και μηχανήματα που θα χρησιμοποιηθούν στις επιχειρήσεις απεγκλωβισμού.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Πάολο Τζεντιλόνι συγκάλεσε σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία της Ρώμης, με θέμα την αντιμετώπιση της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης.


Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.