Quantcast
Münchner Merkur: Δάσκαλε που δίδασκες… - enikonomia.gr
share

Münchner Merkur: Δάσκαλε που δίδασκες…

δημοσιεύτηκε:

Η είδηση ότι η γερμανική κυβέρνηση δαπανά 25 δις € το χρόνο για επιχορηγήσεις στον ιδιωτικό τομέα και φοροελαφρύνσεις για τους καταναλωτές προκαλεί επικριτικά σχόλια εκ μέρους του γερμανικού τύπου. Πρόκειται για χρήματα που διατίθενται με στόχο να δώσουν ώθηση στην ανάπτυξη ή να στηρίξουν συγκεκριμένους κλάδους της οικονομίας.

Σε σχέση με την προηγούμενη τετραετία, το γερμανικό κράτος διέθεσε περίπου 5 δις € περισσότερα, μεταξύ άλλων σε επιχορηγήσεις για την αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων, στη βελτίωση αντλιών και θερμαντικών σωμάτων αλλά και στην προστασία από διαρρήξεις.

Η εφημερίδα Münchner Merkur δημοσιεύει ένα καυστικό σχόλιο: «Αυτό είναι πραγματικά ντροπιαστικό: ο αυτοαποκαλούμενος υποδειγματικός μαθητής που στην Ευρώπη κουνάει συνεχώς το δάχτυλο και κάνει κήρυγμα σε άλλους για θέματα οικονομικής πολιτικής, είναι ένας από τους πιο σπάταλους στην ΕΕ όσον αφορά τις επιχορηγήσεις. Βάσει οικονομικών επιδόσεων, μόνον η Λετονία και η Ελλάδα παρέχουν μεγαλύτερη βοήθεια σε ιδιωτικές επιχειρήσεις από τα χρήματα των φορολογούμενων απ΄ ότι η Γερμανία. Το ότι οι επιχορηγήσεις εκτοξεύονται σε δυσθεώρητα ύψη σε μια περίοδο όπου η οικονομία ούτως ή άλλως καλπάζει και δεν χρήζει κρατικής υποστήριξης, μάλλον δεν τιμά τον μεγάλο συνασπισμό» επισημαίνει ο αρθρογράφος καταλήγοντας: «Υποδειγματικός μαθητής; Παινεσιάρης ταιριάζει μάλλον καλύτερα».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.