Quantcast
«Έσπασε ταμεία» η τιτανομαχία Μεϊγουέδερ- ΜακΓκρέγκορ - enikonomia.gr
share

«Έσπασε ταμεία» η τιτανομαχία Μεϊγουέδερ- ΜακΓκρέγκορ

δημοσιεύτηκε:

Η μονομαχία των δύο τιτάνων του μποξ, Φλόιντ Μεϊγουέδερ και Κόνορ ΜακΓκρέγκορ, έληξε με νίκη του Αμερικανού θρύλου, όμως το μόνο βέβαιο είναι πως από οικονομικής άποψης κανείς δεν βγήκε χαμένος από αυτή την αναμέτρηση.

Σύμφωνα με το Keith Idec of Boxing Scene, ο Μεϊγουέδερ θα βγει τουλάχιστον κατά 100 εκατομμύρια πλουσιότερος από τη σημερινή αναμέτρηση, ενώ το ποσό μπορεί ακόμη και να τετραπλασιαστεί, ανάλογα με την τηλεθέαση και τις επιμέρους εμπορικές παραμέτρους του αγώνα. Ο ΜακΓκρέγκορ βγαίνει κατά τουλάχιστον 75 εκατομμύρια δολάρια πλουσιότερος σήμερα.

Δημοσίευμα της εφημερίδας «Telegraph» αναφέρει πως έχει υπογραφεί ρήτρα εμπιστευτικότητας μεταξύ των δύο αθλητών και αυτό σημαίνει πως η αλήθεια για τις τελικές απολαβές των Μεϊγουέδερ και ΜακΓκρέγκορ δεν θα γίνει ίσως ποτέ γνωστή. Ωστόσο, πληροφορίες που μεταφέρει η βρετανική εφημερίδα αναφέρουν πως η μοιρασιά των κερδών έχει συμφωνηθεί να γίνει 70-30 ή και 75-25 υπέρ του 40χρονου Μεϊγουέδερ.

Αστρονομικό αναμένεται να είναι το ποσό που θα συγκεντρωθεί από όσους πλήρωσαν τα 100 δολάρια στο δίκτυο PPV μόνο και μόνο για να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση. Δημοσίευμα των «Financial Times» εκτιμά πως μόνο αυτά τα έσοδα αναμένεται να ξεπεράσουν τα 900 εκατομμύρια δολάρια!

Τα εισιτήρια για την αναμέτρηση του «Γκοτζίλα» εναντίον «Κινγκ Κονγκ» έγιναν ανάρπαστα, ενώ κάποιοι πλήρωσαν έως και 30.000 δολάρια για να παρακολουθήσουν από κοντά τον αγώνα που ανέμενε όλος ο πλανήτης. Τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης εκτιμούν πως τα έσοδα από τα εισιτήρια ενδέχεται να ξεπεράσουν τα 100 εκατομμύρια δολάρια.

Η ζώνη του νικητή

Η πολυπόθητη ζώνη του νικητή, που πλέον βρίσκεται στην κατοχή του Φλόιντ Μεϊγουέδερ, είναι 24 καρατίων, έχει 3.360 διαμάντια, 600 ζαφείρια, 160 σμαράγδια και είναι φτιαγμένη από δέρμα κροκοδείλου.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.