Quantcast
Η αξιοπιστία είναι το πρόβλημα του Σουλτς - enikonomia.gr
share

Η αξιοπιστία είναι το πρόβλημα του Σουλτς

δημοσιεύτηκε:

Κυρίαρχο θέμα στα σχόλια του γερμανικού τύπου είναι οι επικείμενες ομοσπονδιακές εκλογές στη Γερμανία.

«Πολλοί από εκείνους που θέλουν την Μέρκελ να παραμείνει καγκελάριος δεν το κάνουν επειδή τους έχει υπνωτίσει, αλλά επειδή εμπιστεύονται τη Μέρκελ περισσότερο από τον Μάρτιν Σουλτς»

Η Süddeutsche Zeitung αναφέρει: «Το ότι ο υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών Σουλτς και το κόμμα του δεν τα πάνε και τόσο καλά, αποδίδεται συχνά στο ότι η Μέρκελ αποφεύγει την ευθεία αντιπαράθεση ή ότι η καγκελάριος ‘υπνωτίζει’ τους ψηφοφόρους. Το τελευταίο συνιστά ουσιαστικά προσβολή των ψηφοφόρων, διότι υπονοεί ότι οι πολίτες είναι είτε πολύ χαζοί, είτε πολύ τεμπέληδες για να ασχοληθούν με την πολιτική. Όποιος δεν θέλει, δεν επιτρέπει να τον υπνωτίζουν. Πολλοί από εκείνους που θέλουν την Μέρκελ να παραμείνει καγκελάριος δεν το κάνουν επειδή τους έχει υπνωτίσει, αλλά επειδή εμπιστεύονται τη Μέρκελ περισσότερο από τον Μάρτιν Σουλτς. Αυτό είναι το πρόβλημα του Σουλτς και όχι πόσα τηλεοπτικά ντιμπέιτ θα γίνουν».

Για το ίδιο θέμα η Welt γράφει: «Το 80% των Γερμανών αξιολογούν την κατάστασή τους θετικά, η ανεργία υποχωρεί σε επίπεδα ρεκόρ και η ανάπτυξη έχει ανοδική τροχιά. Παρά τις κρίσεις και τις βαθιές αλλαγές η Γερμανία διανύει μια από τις καλύτερες περιόδους. Το δίλημμα των Σοσιαλδημοκρατών στον προεκλογικό αγώνα είναι το εξής: προσπαθεί να σπείρει δυσαρέσκεια αντί να αναδείξει πώς μπορεί να μεγαλώσει η ικανοποίηση των πολιτών. Τώρα το SPD επιστρατεύει τον κοινωνικό φθόνο: ο Σουλτς είπε ότι είναι πιο κοντά στον οδηγό ενός Golf παρά στον παίκτη γκολφ. Ο φθόνος και ο φόβος όμως δεν είναι νέα φαινόμενα».

Πηγή: DW


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.