Quantcast
Βεστάγκερ: Οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες μπορεί να αντιμετωπίσουν πολύ υψηλά πρόστιμα - enikonomia.gr
share

Βεστάγκερ: Οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες μπορεί να αντιμετωπίσουν πολύ υψηλά πρόστιμα

δημοσιεύτηκε:

Οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες μπορεί να αντιμετωπίσουν «πολύ μεγάλα» πρόστιμα, εάν αποδειχθούν στο δικαστήριο οι υποψίες για μυστική συμφωνία τους, δήλωσε η Επίτροπος της ΕΕ για τον Ανταγωνισμό Μαργκρέτε Βεστάγκερ στην επιχειρηματική ιστoσελίδα Business Insider. Σημείωσε, ωστόσο, ότι είναι πολύ νωρίς για εικασίες σχετικά με «την έκταση των πιθανών κυρώσεων και τον χρόνο που θα λάβει την απόφασή της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή».

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και οι γερμανικές Αρχές Ανταγωνισμού ερευνούν αν η Volkswagen, η Porsche, η Audi, η BMW και Daimler (που κατασκευάζει τα αυτοκίνητα Mercedes-Benz) είχαν συναντήσεις, όπου συζητούσαν για τους προμηθευτές, τις τιμές και τα πρότυπα εις βάρος ξένων αυτοκινητοβιομηχανιών.

Αναφερόμενη στις κινήσεις της ΕΕ κατά των εταιρειών Google και Facebook για θέματα ανταγωνισμού, η Βεστάγκερ δήλωσε, σύμφωνα με το ΑΠΕ, πως: «Δεν βλέπω μεγάλη διαφορά μεταξύ των επιχειρηματικών πρακτικών των αμερικανικών τεχνολογικών εταιρειών και αυτών των γερμανικών αυτοκινητοβιομηχανιών».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.