Quantcast
Δεν «βλέπει» μεγάλη μείωση της φορολογίας ο Αμερικανός Υπουργός Οικονομικών - enikonomia.gr
share

Δεν «βλέπει» μεγάλη μείωση της φορολογίας ο Αμερικανός Υπουργός Οικονομικών

δημοσιεύτηκε:

Αμφιβολίες για το αν θα καταφέρει η κυβέρνηση Τραμπ να προχωρήσει σε μεγάλη μείωση της φορολογίας εξέφρασε ο Αμερικανός Υπουργός Οικονομικών. Μιλώντας σε δείπνο με έξι Γερουσιαστές, ο Στίβεν Μνούτσιν  εξανέμισε τις ελπίδες για την υλοποίηση μίας από τις σημαντικότερες προεκλογικές δεσμεύσεις του Ντόναλντ Τραμπ, τη μείωση της φορολογίας των εταιρικών κοινοπραξιών στο 15%. 

«Δεν ξέρω εάν θα μπορέσει ο Πρόεδρος να το επιτύχει αυτό, με δεδομένα τα ζητήματα του προϋπολογισμού, αλλά θα το κάνουμε σ’ ένα πολύ ανταγωνιστικό επίπεδο», ανέφερε ο κ. Μνούτσιν, ενώ οι συζητήσεις στο εσωτερικό του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος έχουν πάρει «φωτιά». Η φορολογική μεταρρύθμιση ήταν ένας από τους βασικούς πυλώνες του προεκλογικού προγράμματος του Ντόναλντ Τραμπ και ήδη έχουν αρχίσει τα παράπονα των επιχειρήσεων προς τον Αμερικανό Πρόεδρο, καθώς έχει καταγραφεί ελάχιστη έως μηδαμινή πρόοδος σε αυτόν τομέα, παρά το γεγονός πως έχουν ήδη περάσει σχεδόν οκτώ μήνες από την επίσημη ανάληψη των προεδρικών καθηκόντων από τον Τραμπ.

Ενδεικτικό της καθυστέρησης είναι το γεγονός πως δεν έχει ψηφιστεί από το Κογκρέσο κανένα νομοσχέδιο που να εδράζεται στην εσωτερική πολιτική ατζέντα των Ρεπουμπλικάνων.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ 


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.