Quantcast
Γαλλία και Ουάσιγκτον δεν τα βρίσκουν στην αντιμετώπιση της βορειοκορεατικής κρίσης - enikonomia.gr
share

Γαλλία και Ουάσιγκτον δεν τα βρίσκουν στην αντιμετώπιση της βορειοκορεατικής κρίσης

δημοσιεύτηκε:



«Οι λεκτικοί διαξιφισμοί του Ντόναλντ Τραμπ με τη Βόρεια Κορέα πιθανόν δεν είναι ο καλύτερος τρόπος διαχείρισης της πυρηνικής κρίσης», δήλωσε ο Γάλλος Υπουργός Εξωτερικών, Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν, και κάλεσε τον Αμερικανό Πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, να επικεντρώσει την προσοχή του στην αύξηση της διπλωματικής πίεσης στην Πιονγκγιάνγκ.

«Η μέθοδος του Τραμπ πιθανόν δεν είναι η καλύτερη αλλά την ίδια στιγμή δεν θα πρέπει να συγχέουμε τις ευθύνες. Η χώρα που παραβιάζει τις διεθνείς συμφωνίες για τα πυρηνικά είναι η Βόρεια Κορέα. Ο πρόεδρος Τραμπ αντιδρά δυναμικά σε αυτό, αλλά χωρίς αμφιβολία υπάρχει διαφορετικός τρόπος αντίδρασης με την αύξηση της πίεσης και τις κυρώσεις», προσέθεσε ο Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο BFM.

Ο Λε Ντριάν επανέλαβε, επίσης, ότι απαιτείται η μέγιστη δυνατή πίεση στην Πιονγκγιάνγκ για να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, αλλά προειδοποίησε ότι υπάρχει κίνδυνος για τυχαία στρατιωτική κλιμάκωση της κρίσης.

«Ο κόσμος ζει σε μια επικίνδυνη περίοδο. Προς το παρόν βρισκόμαστε στη φάση της λεκτικής σύγκρουσης αλλά θα μπορούσε να συμβεί ένα ατύχημα. Θα πρέπει να αποφύγουμε τα ατυχήματα», κατέληξε.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.