Quantcast
Μάρτιν Σελμάιρ: Ο νέος γ.γ. της Κομισιόν που εξόργιζε τον Σόιμπλε και στηρίζει την Ελλάδα - enikonomia.gr
share

Μάρτιν Σελμάιρ: Ο νέος γ.γ. της Κομισιόν που εξόργιζε τον Σόιμπλε και στηρίζει την Ελλάδα

δημοσιεύτηκε:

Η γαλλική εφημερίδα Le Monde σε ανταπόκρισή της από τις Βρυξέλλες, επισημαίνει ότι η αμφιλεγόμενη προαγωγή του «δεξιού χεριού» του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, Μάρτιν Σελμάιρ, στη θέση του γενικού γραμματέα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μετατρέπεται σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ των αντιπάλων του Γερμανού.

Σκιαγραφώντας την ισχυρή προσωπικότητα και επαγγελματική του πορεία στις Βρυξέλλες, η γαλλική εφημερίδα σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι ο Σελμάιρ δεν δίστασε να αντιτεθεί στους Γερμανούς πολιτικούς βοηθώντας τους Έλληνες να βρουν μία συμφωνία με τους πιστωτές τους την άνοιξη 2015, ώστε να αποφευχθεί η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

Ο πρώην Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είχε μάλιστα εξοργισθεί μετά από ένα θριαμβευτικό tweet του Σελμάιρ στις 21 Ιουνίου 2015 που έγραφε: «Νέες ελληνικές προτάσεις απεστάλεισαν στους Γιουνκερ, Λαγκάρντ και ΕΚΤ. Καλή βάση για την αυριανή Σύνοδο του eurogroup».

Ο Σόιμπλε είχε δηλώσει τότε ότι ο Σελμάιρ «χώνει τη μύτη του παντού».

Επίσης ο χριστιανοδημοκράτης πολιτικός Πέτερ Μίλερ διηγήθηκε ότι ο Σελμάιρ τον απείλησε δημόσια ότι θα «του σπάσει τα μούτρα», όταν αυτός ανέφερε στο Spiegel ότι αρνήθηκε να λάβει μία κλήση από τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.