Quantcast
O υπουργός Άμυνας του Τραμπ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο επίθεσης στη Συρία: Δεν αποκλείω τίποτα - enikonomia.gr
share

O υπουργός Άμυνας του Τραμπ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο επίθεσης στη Συρία: Δεν αποκλείω τίποτα

δημοσιεύτηκε:

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Τζιμ Μάτις «δεν αποκλείει τίποτα» ως αντίδραση στη φερόμενη χημική επίθεση σε μια ανταρτοκρατούμενη πόλη στη Συρία και καθιστά τη Μόσχα υπεύθυνη για την ύπαρξη χημικών παραγόντων σε αυτό το θέατρο του πολέμου.

«Το πρώτο πράγμα που πρέπει να εξετάσουμε, είναι γιατί χρησιμοποιούνται ακόμη χημικά όπλα, ενώ η Ρωσία ήταν ο εγγυητής της κατάργησης όλων των χημικών όπλων», δήλωσε σήμερα ο Μάτις στους δημοσιογράφους υποδεχόμενος στο Πεντάγωνο τον εμίρη του Κατάρ, σεΐχη Ταμίμ μπεν Χαμάντ Αλ-Θάνι.

Η Ρωσία είχε εγγυηθεί την καταστροφή όλων των συριακών χημικών όπλων τον Σεπτέμβριο του 2013, όμως το συριακό καθεστώς του Μπασάρ αλ-Άσαντ φέρεται να χρησιμοποίησε χημικούς παράγοντες πολλές φορές από τότε εναντίον των Σύρων ανταρτών.

«Αυτός είναι ο λόγος που, σε συνεργασία με τους συμμάχους και τους εταίρους μας, από το ΝΑΤΟ μέχρι το Κατάρ, θα ασχοληθούμε με αυτό το πρόβλημα», πρόσθεσε ο Μάτις.

«Δεν αποκλείω τίποτα αυτή την ώρα», πρόσθεσε, απαντώντας σε ερώτηση αν οι Ηνωμένες Πολιτείες πρόκειται να εξαπολύσουν αεροπορικά πλήγματα εναντίον του συριακού καθεστώτος.


Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.