Quantcast
Η νέα ένταση μεταξύ παλαιστινιακών εδαφών και Ισραήλ - enikonomia.gr
share

Η νέα ένταση μεταξύ παλαιστινιακών εδαφών και Ισραήλ

δημοσιεύτηκε:

Το λουτρό αίματος με τους δεκάδες νεκρούς στα σύνορα της Λωρίδας της Γάζας με το Ισραήλ σχολιάζει η Frankfurter Allgemeine Zeitung, η οποία σημειώνει πως η κλιμάκωση της βίας ήταν ηθελημένη και από τις δυο πλευρές: «Γνωρίζουμε αυτή τη λογική της πρόκλησης και της κλιμάκωσης εδώ και πολλά χρόνια. Μια ανεξάρτητη έρευνα έτσι όπως την ζητά και η Γερμανία δεν πρόκειται να υπάρξει, αλλά δεν θα άλλαζε και τίποτα στο γεγονός, ότι οι Παλαιστίνιοι στη διένεξη για το Μεσανατολικό για καιρό θα είναι οι χαμένοι. Η συμφιλίωση ανάμεσα στην Φατάχ και τη Χαμάς δεν προχωράει και οι ΗΠΑ υπό τον Τραμπ έχουν πάρει σαφή θέση πλέον».

Πολλά τα σχόλια του γερμανικού Τύπου και γύρω από το γεγονός ότι οι εθνικοί παίκτες της Γερμανίας Μεσούτ Έζιλ και Ίλκαϊ Γκίντογαν προσέφεραν φανέλες στον «δικό τους» Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν. Η Tagesspiegel γράφει για το θέμα: «Μια δημόσια εμφάνιση με έναν πολιτικό, ο οποίος βρίσκεται σε προεκλογική εκστρατεία και ο οποίος ευθύνεται για άπειρες καταπατήσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ανθρωπίνων δικαιωμάτων που ισχύουν παντού όπως οι κανόνες του ποδοσφαίρου. Θα έπρεπε να είναι αρκετά επαγγελματίες ούτως ώστε ως εκπρόσωποι της Γερμανίας να μείνουν μακριά από αυτό το παιχνίδι».

Η Stuttgarter Zeitung γράφει σκωπτικά για το ίδιο θέμα: «Οι ποδοσφαιριστές δεν είναι διπλωμάτες με κοντά παντελονάκια. Είναι δικαίωμα τους αν θα τραγουδάνε τον Εθνικό Ύμνο ή θα μασάνε τσίχλα… Η ευφυΐα στο γήπεδο δεν προστατεύει δυστυχώς από την πολιτική ανοησία».

Πηγή Πληροφοριών: DW


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.