Quantcast
Ταγιάνι: Ο νέος υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας πρέπει να γυρίσει σπίτι του - enikonomia.gr
share

Ταγιάνι: Ο νέος υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας πρέπει να γυρίσει σπίτι του

δημοσιεύτηκε:

Ο νέος υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας, Ματέο Σαλβίνι πρέπει να γυρίσει σπίτι του, στην κεντροδεξιά, δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι καλώντας τον να επιστρέψει μόνιμα στο εσωτερικό της κεντροδεξιάς συμμαχίας.

Μιλώντας στην δημόσια ραδιοφωνία της Rai, ο κ. Ταγιάνι είπε ότι, «για τον Σαλβίνι είναι αδύνατον να μείνει με τον Λουίτζι Ντι Μάιο. Πιστεύω ότι πρέπει να γυρίσει σπίτι του, με την κεντροδεξιά, με την Φόρτσα Ιτάλια και τα Αδέλφια της Ιταλίας».

Σχετικά με τις χθεσινές δηλώσεις του Ματέο Σαλβίνι για τις ευρωεκλογές του 2019, ο Ταγιάνι τόνισε ότι «θεωρεί πως πρόκειται για εθνική προπαγάνδα».

Εν συνεχεία ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αναφέρθηκε στον γραμματέα της Λέγκα λέγοντας ότι, «η κυβέρνηση με τα Πέντε Αστέρια είναι κάτι που αντιβαίνει στην φύση της Λέγκας. Φτάνει να δούμε τι συνέβη τις τελευταίες εβδομάδες: πολλά λόγια και λίγες πράξεις».

Σε σημερινό άρθρο τους, στο μεταξύ, οι Financial Times υπογράμμισαν ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση αντιμετωπίζει δυο υπαρξιακές απειλές: η μια είναι εκείνη του Ντόναλντ Τραμπ και η άλλη του Ματέο Σαλβίνι».

Σύμφωνα με την εφημερίδα «το στοιχείο που δίνει τόση δύναμη στην απειλή του Σαλβίνι κατά της ισχύουσας τάξη, είναι το ότι ο ίδιος δεν φοβάται», διότι «είναι ο πρώτος σύγχρονος Ιταλός πολιτικός, ο οποίος δεν νιώθει την συγκινησιακή ανάγκη να βρίσκεται μεταξύ φίλων, στις Βρυξέλλες ή στο Νταβός».

Πηγές: ΑΠΕ- Rai-FT

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.