Quantcast
Ο Ερντογάν ανακοινώνει τη σύνθεση του νέου υπουργικού συμβουλίου - enikonomia.gr
share

Ο Ερντογάν ανακοινώνει τη σύνθεση του νέου υπουργικού συμβουλίου

δημοσιεύτηκε:

Την Δευτέρα, 9 Ιουλίου θα ανακοινώσει ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τη σύνθεση του νέου υπουργικού συμβουλίου της χώρας που θα αποτελείται και από εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς, όπως δήλωσε ο ίδιος στην ΚΟ του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.

Όπως είπε ο κ. Ερντογάν, η χώρα θα εισέλθει σε μια νέα εποχή όταν θα ορκιστεί και πάλι την Δευτέρα στη προεδρία. “Ως πρόεδρος του νέου εκτελεστικού προεδρικού συστήματος θα ανακοινώσω τη σύνθεση του υπουργικού συμβουλίου στις 9 πμ τη Δευτέρα…Θεού θέλοντος (το νέο υπουργικό συμβούλιο) θα συνεδριάσει για πρώτη φορά την Παρασκευή”, σημείωσε.

Με βάση τις αλλαγές, η θέση του πρωθυπουργού θα καταργηθεί και ο κ.Ερντογάν θα επιλέγει τα πρόσωπα του υπουργικού συμβουλίου, θα ελέγχει τα υπουργεία και θα απομακρύνει τους δημοσίους υπαλλήλους ο ίδιος–όλα δηλαδή χωρίς την έγκριση του κοινοβουλίου.

 Υπενθυμίζεται ότι, ο Ερντογάν συγκέντρωσε 52,5% των ψήφων στις προεδρικές εκλογές. Το κόμμα του AK έλαβε το 42,5% και οι εθνικιστές σύμμαχοί του το 11,1%, γεγονός που εξασφάλισε στη συμμαχία κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

“Με την νέα εξουσία που μας δόθηκε από το νέο προεδρικό σύστημα θα εξασφαλίζουμε ταχύτερα και ισχυρότερα αποτελέσματα”, είπε ο πρόεδρος. Τα νέα πρόσωπα του τουρκικού κοινοβουλίου αναμένεται να ορκιστούν το Σάββατο.

Μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Τουρκίας είπε ότι θα ασχοληθεί με
τα “διαρθρωτικά προβλήματα” των υψηλών επιτοκίων και του πληθωρισμού
και το μεγάλο έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών.

“Θα φτάσουμε την χώρα μας ακόμη πιο μακριά με το να επιλύσουμε τα διαρθρωτικά προβλήματα της οικονομίας μας, ξεκινώντας με το παρόν έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών, τον πληθωρισμό και τα υψηλά επιτόκια”, σημείωσε.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters


    share
    Σχόλια Αναγνωστών
    Ροή
    Οικονομία
    Επιχειρήσεις
    Επικαιρότητα

    Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.