Quantcast
Λαγκάρντ: Σταδιακή ανάκαμψη το 2019 και το 2020 στην Αργεντινή - Δείχνει ισχυρή δέσμευση στα σχέδιά της - enikonomia.gr
share

Λαγκάρντ: Σταδιακή ανάκαμψη το 2019 και το 2020 στην Αργεντινή – Δείχνει ισχυρή δέσμευση στα σχέδιά της

δημοσιεύτηκε:

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Αργεντινής Μαουρίσιο Μάκρι, τον υπουργό Οικονομίας, Νίκολας Ντοχόβνε και τον διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Λουίς Καπούτο είχε η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ. Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο του G20 στο Μπουένος Άιρες.

Η διευθύντρια του ΔΝΤ δήλωσε:

«Είχα τη χαρά να συναντηθώ μαζί τους. Οι συναντήσεις ήταν μία ευκαιρία για να συζητήσουμε τις πρόσφατες οικονομικές εξελίξεις στον κόσμο και την Αργεντινή και να γίνει απολογισμός των σχεδίων οικονομικής μεταρρύθμισης από τις αρχές.

Οι αρχές της Αργεντινής εφαρμόζουν ένα αποφασιστικό σχέδιο μεταρρυθμίσεων που έχει την υποστήριξη της διεθνούς κοινότητας και του ΔΝΤ.

Το σχέδιο αυτό αποσκοπεί στην ενίσχυση της οικονομίας της Αργεντινής και στην ενίσχυση της εμπιστοσύνης, αντιμετωπίζοντας μακροπρόθεσμες αδυναμίες, προστατεύοντας τους πλέον ευάλωτους, βελτιώνοντας την ισότητα των φύλων και θέτοντας τα θεμέλια για την ανάπτυξη προς τα εμπρός.

Η κυβέρνηση έχει δείξει ισχυρή δέσμευση στην εφαρμογή των σχεδίων της μέχρι στιγμής. Η Κεντρική Τράπεζα της Αργεντινής έχει θεσπίσει μέτρα που συνέβαλαν στη μείωση της χρηματοπιστωτικής αστάθειας και στη βελτίωση της διαφάνειας, η πρόοδος που έχει σημειωθεί όσον αφορά τα δημοσιονομικά μέτρα για το επόμενο έτος και οι κοινωνικές δαπάνες παραμένουν πάνω από τους στόχους που έχουν τεθεί από τις αρχές.

Αναμένουμε ότι η ανάπτυξη θα σταθεροποιηθεί το τελευταίο τρίμηνο του 2018 και θα παρατηρηθεί σταδιακή ανάκαμψη το 2019 και το 2020, καθώς η εμπιστοσύνη θα αυξηθεί, ο πληθωρισμός θα μειωθεί, ενώ θα αυξηθούν οι εξαγωγές».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.