Quantcast
Τραμπ: Γιατί "βλέπει" περαιτέρω ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας - enikonomia.gr
share

Τραμπ: Γιατί “βλέπει” περαιτέρω ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας

δημοσιεύτηκε:

Την εκτίμηση ότι, ο ρυθμός οικονομικής ανάπτυξης των ΗΠΑ μπορεί να φτάσει και να ξεπεράσει προσεχώς το 5% του ΑΕΠ εξέφρασε ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ.


Τα παραπάνω δήλωσε ο Ρεπουμπλικάνος στην συνάντηση που είχε με επιχειρηματίες στο θέρετρο του Μπέντμινστερ στο Νιού Τζέρσεϊ, στις βορειοανατολικές ΗΠΑ.

«Όπως γνωρίζετε, οδεύουμε να καταγράψουμε ρεκόρ (…) του ΑΕΠ. Κανένας δεν το πίστευε ότι θα ήταν τόσο πάνω, ούτε καν σχεδόν 2 % , κι είμαστε στο 4,1!» είπε ο Τραμπ, αναφερόμενος στον ρυθμό ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας κατά του δεύτερου τριμήνου του τρέχοντος έτους.

Ο ρυθμός ανάπτυξης 4,1% επί του ΑΕΠ που καταγράφηκε κατά το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους ήταν ο πιο υψηλός των τελευταίων 4 ετών.

«Και πιστεύω ότι θα πάμε ακόμα ψηλότερα», σημείωσε ο Ρεπουμπλικάνος και συνέχισε λέγοντας ότι, με τις νέες εμπορικές συμφωνίες που θα έλθουν, η οικονομία θα μπορέσει να «πάει πολύ πιο μακριά».

«Το επόμενο τρίμηνο θα είναι –αυτό δεν είναι παρά μόνο μια εκτίμηση– αλλά λένε ότι θα μπορούσε να είναι 5 % », συμπλήρωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

«Πιστεύω ότι πολύ σύντομα θα ξεπεράσουμε το 5. Για άλλη μια φορά, αυτοί είναι αριθμοί που ο κόσμος δεν πίστευε, αλλά θεωρώ αληθινά ότι μπορούμε να πάμε πολύ πιο ψηλά από το 5 % στον ρυθμό ανάπτυξης μόλις έχουμε εμπορικές συμφωνίες που είναι λογικές, ευεργετικές και καλές για τη χώρα μας», σημείωσε μεταξύ άλλων.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP



share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.