Quantcast
"Λουκέτο" στο ίδρυμα του Σόρος στη Βουδαπέστη - enikonomia.gr
share

“Λουκέτο” στο ίδρυμα του Σόρος στη Βουδαπέστη

δημοσιεύτηκε:

Λόγω εχθρότητας που αντιμετωπίζει εδώ και έναν χρόνο, το ίδρυμα του Τζορτζ Σόρος, Open Society (OSF), που χρηματοδοτεί πολλές μη κυβερνητικές οργανώσεις, ανακοίνωσε το επικείμενο κλείσιμο του γραφείου του στη Βουδαπέστη με τις δραστηριότητές του να μεταφέρονται στο Βερολίνο.

“Πηγαίνουν ακόμη ορισμένοι συνάδελφοι στο γραφείο, αλλά θα τα κλείσουμε όλα οριστικά στις 31 Αυγούστου. Το γραφείο του Βερολίνου θα ασχολείται με την Ουγγαρία”, είπε ο Ντάνιελ Μακόνεν, ο εκπρόσωπος του ιδρύματος, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Η διευθύντρια του ιδρύματος, Κάταλιν Κοντζ, η οποία θα παραμείνει στη Βουδαπέστη, παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό “168ora” όπου δηλώνει ότι “αισθάνεται πολύ άσχημα” καθώς εργαζόταν εκεί επί 25 χρόνια και τώρα “παρακολουθεί πώς ένα ίδρυμα στο οποίο έδωσε τη ζωή της ερημώνεται, όλοι μαζεύουν τα πράγματά τους. Αυτό που με παρηγορεί είναι ότι ένα φανταστικό γραφείο, με άριστες συνθήκες, περιμένει τους φίλους μου στο Βερολίνο, απ’ όπου θα μπορέσουν να συνεχίσουν τη δουλειά”.

Το κλείσιμο του OSF ανακοινώθηκε τον Μάιο, λίγο μετά τις βουλευτικές εκλογές της 8ης Απριλίου, τις οποίες κέρδισε ο απερχόμενος συντηρητικός πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν, ο οποίος έχει κατηγορήσει τον ουγγρικής καταγωγής Σόρος ότι θέλει να πλημμυρίσει την Ουγγαρία και την Ευρώπη με μετανάστες, μέσω των ΜΚΟ που χρηματοδοτεί.

Πηγή: ΑΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.