Quantcast
"Καμπανάκια" από τη Ryanair για τις απεργίες στη Γερμανία - enikonomia.gr
share

“Καμπανάκια” από τη Ryanair για τις απεργίες στη Γερμανία

δημοσιεύτηκε:

Η Ryanair προειδοποίησε ότι πιθανόν να χρειαστεί να προχωρήσει σε περικοπές θέσεων εργασίας και στην παύση των δραστηριοτήτων της σε κάποια αεροδρόμια της Γερμανίας αν συνεχιστούν οι απεργίες, μια ημέρα πριν από την προγραμματισμένη απεργία με αίτημα καλύτερους μισθούς και συνθήκες εργασίας.

Σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής του μάρκετινγκ της ιρλανδικής αεροπορικής εταιρείας Κένι Τζέικομπς είπε ότι έχουν ήδη καταγραφεί απώλειες και αν συνεχιστούν οι απεργίες πιθανόν να υπάρξουν και άλλες.

Καταγγέλλοντας την έκκληση που έχει απευθύνει το συνδικάτο των πιλότων Cockpit για 24ωρη απεργία, στην οποία αναμένεται να συμμετάσχουν 400 κυβερνήτες και συγκυβερνήτες στη Γερμανία, ο Τζέικομπς απέρριψε την κατηγορία ότι η εταιρεία καταβάλλει χαμηλούς μισθούς στο προσωπικό της.

Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι η θυγατρική της Lufthansa, η Eurowings, πληρώνει κατά 30% λιγότερο τους πιλότους της.

Η προγραμματισμένη για αύριο απεργία ακολουθεί μια συντονισμένη κινητοποίηση των πιλότων ανά την Ευρώπη τον Αύγουστο, η οποία υποχρέωσε την εταιρεία να ματαιώσει 400 από τις 2.400 προγραμματισμένες ευρωπαϊκές πτήσεις της στη διάρκεια της περιόδου αιχμής των θερινών διακοπών.

Η Γερμανία επλήγη περισσότερο από την απεργία του Αυγούστου με 250 πτήσεις να έχουν ματαιωθεί σε 10 αεροδρόμια.

Από τότε η Ryanair, η οποία κάθε χρόνο μεταφέρει περίπου 130 εκατομμύρια επιβάτες, έχει καταλήξει σε συμφωνίες με το προσωπικό της στην Ιρλανδία και την Ιταλία.


Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.