Quantcast
Γιούνκερ: Η Ε.Ε. και η Βρετανία πρέπει να αντιμετωπίζουν η μία την άλλη σαν δύο ερωτευμένοι σκαντζόχοιροι - enikonomia.gr
share

Γιούνκερ: Η Ε.Ε. και η Βρετανία πρέπει να αντιμετωπίζουν η μία την άλλη σαν δύο ερωτευμένοι σκαντζόχοιροι

δημοσιεύτηκε:

Η ΕΕ και η Βρετανία πρέπει να αντιμετωπίζουν η μια την άλλη “σαν δύο ερωτευμένοι σκαντζόχοιροι”, που δεν θέλουν ο ένας να πληγώσει τον άλλο, δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σε αυστριακές εφημερίδες.

“Πρέπει να προσέχουμε, σαν δύο ερωτευμένοι σκαντζόχοιροι”, δήλωσε ο Γιούνκερ όταν ρωτήθηκε σχετικά με την πρόοδο στις διαπραγματεύσεις για το Brexit σε συνέντευξη που παραχώρησε σε διάφορες αυστριακές εφημερίδες, μεταξύ των οποίων η Die Presse και η Salzburger Nachrichten.

“Όταν δύο σκαντζόχοιροι αγκαλιάζονται, πρέπει να προσέχουν να μην γρατζουνιστούν”, σημείωσε.

Οι ηγέτες της ΕΕ συμφώνησαν στην άτυπη σύνοδο κορυφής που έγινε στο Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας να ωθήσουν τα πράγματα για να υπάρξει μια συμφωνία για το Brexit τον ερχόμενο μήνα. Ωστόσο είπαν στην Βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι ότι, αν δεν κάνει υποχωρήσεις στο θέμα του εμπορίου και στο ζήτημα των ιρλανδικών συνόρων ως τον Νοέμβριο, είναι έτοιμοι να αντεπεξέλθουν σε μια έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ χωρίς συμφωνία.


Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.