Quantcast
FT: Οι πολιτικοί ηγέτες της Ιταλίας παίζουν ένα επικίνδυνο παιχνίδι - enikonomia.gr
share

FT: Οι πολιτικοί ηγέτες της Ιταλίας παίζουν ένα επικίνδυνο παιχνίδι

δημοσιεύτηκε:

Οι πολιτικοί ηγέτες της Ιταλίας «προχωρούν με μια επιθετική δημοσιονομική πολιτική – αγνοώντας όχι μόνο τις προηγούμενες δεσμεύσεις της Ρώμης προς την ΕΕ, αλλά και τις προτάσεις του δικού τους υπουργού Οικονομικών», σημειώνουν σε άρθρο τους οι βρετανικοί Financial Times.

Σύμφωνα με την εφημερίδα το προσχέδιο του προϋπολογισμού που ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα η ιταλική κυβέρνηση δεν είναι λόγος για εορτασμούς· αντίθετα, ο κυβερνητικός συνασπισμός της χώρας «χαράσσει ένα πολύ επικίνδυνο μονοπάτι».

«Υπάρχουν πραγματικοί και σοβαροί κίνδυνοι, που προκύπτουν τόσο από την στάση και τη συμπεριφορά της Ρώμης, όσο και από τους πραγματικούς οικονομικούς στόχους», σημειώνουν οι συντάκτες.

«Τα κυβερνώντα κόμματα της Ιταλίας είναι αποφασισμένα να μην θεωρηθεί ότι υποκύπτουν στις εξωτερικές πιέσεις. Θέλουν όμως να κρατηθούν στην εξουσία και να επηρεάσουν τις ευρωεκλογές την επόμενη χρονιά. Το να ξεκινήσει μία σύγκρουση με την ΕΕ ίσως γυρίσει μπούμερανγκ και για τις δύο πλευρές. Οι Βρυξέλλες το γνωρίζουν αυτό, Είναι ώρα και οι πολιτικοί ηγέτες στη Ρώμη να το συνειδητοποιήσουν», αναφέρεται στο άρθρο.


Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.