Quantcast
Λεμέρ: Η Ευρωζώνη δεν είναι αρκετά προετοιμασμένη για μία νέα κρίση - enikonomia.gr
share

Λεμέρ: Η Ευρωζώνη δεν είναι αρκετά προετοιμασμένη για μία νέα κρίση

δημοσιεύτηκε:

Δεν υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης της κρίσης από τον προϋπολογισμό της Ιταλίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά η Ευρωζώνη δεν είναι προετοιμασμένη αρκετά για να αντιμετωπίσει μία νέα οικονομική κρίση, δήλωσε σήμερα ο Γάλλος υπουργός των Οικονομικών Μπρούνο Λεμέρ στην εφημερίδα “Le Parisien.”

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απέρριψε το προσχέδιο του ιταλικού προϋπολογισμού για το 2019 στις αρχές της εβδομάδας, επικαλούμενη την παραβίαση των δημοσιονομικών κανόνων της ΕΕ, ενώ ζήτησε από την Ρώμη να καταθέσει ένα νέο προσχέδιο προϋπολογισμού μέσα σε τρεις εβδομάδες.

Στην αντίθετη περίπτωση, η Ιταλία θα βρεθεί αντιμέτωπη με πειθαρχικά μέτρα.

“Δεν βλέπουμε κάποια μετάδοση της κρίσης στην Ευρώπη. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προσπάθησε να προσεγγίσει την Ιταλία. Ελπίζω ότι η Ιταλία θα ανταποκριθεί,” δήλωσε ο Λεμέρ.

“Είναι, όμως, η Ευρωζώνη επαρκώς εξοπλισμένη για την αντιμετώπιση μιας νέας οικονομικής ή νομισματικής κρίσης; Η απάντησή μου είναι όχι. Είναι άμεση ανάγκη να κάνουμε ότι έχουμε προτείνει στους εταίρους μας, προκειμένου να έχουμε μία ισχυρή τραπεζική ένωση καθώς και έναν προϋπολογισμό στην ζώνη του ευρώ,” τόνισε.

Πηγές πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.