Quantcast
Κατεβαίνουν και το Σάββατο στους δρόμους τα "κίτρινα γιλέκα" - "Αστακός" το Παρίσι - enikonomia.gr
share

Κατεβαίνουν και το Σάββατο στους δρόμους τα “κίτρινα γιλέκα” – “Αστακός” το Παρίσι

δημοσιεύτηκε:

Με κομμένη την “ανάσα” οι κάτοικοι της πρωτεύουσας αλλά και επαρχιακών πόλεων περιμένουν την αυριανή ημέρα με τις νέες προγραμματισμένες κινητοποιήσεις των “Κίτρινων Γιλέκων”.

Οι Κασσάνδρες θεωρούν ότι η αυριανή, τέταρτη διαμαρτυρία των “Κίτρινων Γιλέκων” στο Παρίσι θα είναι η πιο σκληρή. Από την πλευρά της η γαλλική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι γνωστά μπλόκα ταραχοποιών προβλέπεται να είναι παρόντα στην πρωτεύουσα και ζήτησε από τους πάντες να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την τήρηση της δημόσιας τάξης.

Ο υπουργός Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέ δείχνει ότι έμαθε από τις αποτυχίες των τελευταίων διαδηλώσεων στο Παρίσι και αλλάζει στρατηγική. Έτσι δώδεκα τεθωρακισμένα θα βρίσκονται αύριο στη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων, 8.000 αστυνομικοί και χωροφύλακες, αντί για 5.000 το περασμένο Σάββατο. Σε όλη δε την επικράτεια φθάνουν τις 89.000 τα όργανα της τάξης που θα βρίσκονται επί ποδός.

Νεκρή πόλη, αύριο, το Παρίσι

Νεκρή πόλη το Παρίσι αύριο, κλειστός ο πύργος του Άιφελ, κλειστή η Όπερα Γκαρνιέ, κλειστό το Λούβρο και άλλα μουσεία. Οι καταστηματάρχες “θωρακίζουν” ήδη τις βιτρίνες τους με κόντρα–πλακέ ή άλλα υλικά, με την ελπίδα ότι δεν θα ξηλωθούν για οδοφράγματα όπως συνέβη πολλές φορές στο παρελθόν.

Ύστερα από απόφαση των αρχών μεταφέρεται στην ανατολική πλευρά του Παρισιού, στις πλατείες Nation-Republique, η προγραμματισμένη πορεία για την προστασία του κλίματος που διεξάγεται με αφορμή την Παγκόσμια Διάσκεψη για το Κλίμα στο Κατοβίτσε της Πολωνίας. Παράλληλα οι γαλλικές αρχές κάνουν αγώνα σήμερα για να πείσουν τα συνδικάτα των οδηγών φορτηγών να ακυρώσουν τις κινητοποιήσεις τους που έχουν προγραμματιστεί το απόγευμα της Κυριακής.

Εν τω μεταξύ οι μαθητές συνεχίζουν το δικό τους αγώνα κατά των μεταρρυθμίσεων στην Παιδεία. 150 συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν χθες στο Παρίσι μετά από βίαια επεισόδια μεταξύ μαθητών και αρχών ασφαλείας. Η δε εικόνα μιας δεκάδας μαθητών που τα ΜΑΤ υποχρέωσαν να γονατίσουν μπροστά σε τοίχο με τα χέρια στο σβέρκο έχει προκαλέσει την αγανάκτηση πολλών Γάλλων, που τη θεωρούν ταπεινωτική.

Πηγή: Deutsche Welle

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.