Quantcast
Με τον ταχύτερο ρυθμό 2ετίας αυξήθηκαν οι πραγματικοί μισθοί στη Γερμανία - enikonomia.gr
share

Με τον ταχύτερο ρυθμό 2ετίας αυξήθηκαν οι πραγματικοί μισθοί στη Γερμανία

δημοσιεύτηκε:

Με τους υψηλότερους ρυθμούς των τελευταίων 2 ετών αυξήθηκαν οι πραγματικοί μισθοί στη Γερμανία κατά το τρίτο τρίμηνο του 2018.

Όπως μεταδίδει το Reuters, οι πραγματικοί μισθοί στη Γερμανία αυξήθηκαν κατά 1,5% το τρίτο τρίμηνο, σε μία ένδειξη ότι οι δαπάνες των νοικοκυριών συνεχίζουν να στηρίζουν την ανάπτυξη στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Η στατιστική υπηρεσία της χώρας αναφέρει στην ανακοίνωση της ότι, οι ονομαστικοί μισθοί της Γερμανίας αυξήθηκαν κατά 3,6% την περίοδο μεταξύ Ιουλίου και Σεπτεμβρίου του 2018 σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, ο ισχυρότερος ρυθμός αύξησης από το δεύτερο τρίμηνο του 2011, ενώ οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν κατά 2,1% σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο.

Οι μεγαλύτερες αυξήσεις καταγράφονται στους κλάδους ακινήτων, πολιτισμού και διασκέδασης ενώ οι μισθοί στην εκπαίδευση και άλλους κλάδους υπηρεσιών υπολείπονται του μέσου όρου.

Οι μέσες ακαθάριστες αποδοχές ήταν 4.013 ευρώ τον μήνα στα κρατίδια στη δυτική Γερμανία και 3.173 ευρώ στην πρώην κομμουνιστική ανατολική χώρα, σύμφωνα με την στατιστική υπηρεσία της χώρας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.