Quantcast
Τούρκοι πρωταγωνιστές κατηγορούνται για υποκίνηση σε πραξικόπημα - enikonomia.gr
share

Τούρκοι πρωταγωνιστές κατηγορούνται για υποκίνηση σε πραξικόπημα

δημοσιεύτηκε:

12Τούρκοι εισαγγελείς ξεκίνησαν έρευνα σε βάρος δύο επιφανών ηθοποιών, που κατηγορούνται ότι προσέβαλαν τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κι ότι τάχθηκαν υπέρ ενός πραξικοπήματος κατά τη διάρκεια ενός τηλεοπτικού talk show, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Οι ηθοποιοί Μετίν Ακπινάρ και Μουτζντάτ Γκεζέν κλήθηκαν για ανάκριση, μετά τις πληροφορίες τουρκικών ΜΜΕ ότι εξύβρισαν τον Ερντογάν και «απείλησαν με ένα πραξικόπημα και τον θάνατο», επεσήμανε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων, επικαλούμενο την ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του δημόσιου εισαγγελέα της Κωνσταντινούπολης.

Οι Ακπινάρ και Γκεζέν εμφανίστηκαν την Παρασκευή σε ένα talk show στο τηλεοπτικό δίκτυο Halk TV. Όπως γράφει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, κατά τη διάρκεια της εκπομπής, ο Ακπινάρ είπε ότι η Τουρκία πρέπει να εκλέξει μια δημοκρατική κυβέρνηση, ειδάλλως «οι ηγέτες της θα κρεμαστούν από τα πόδια ή θα δηλητηριαστούν στα κελιά και θα πεθάνουν».

Την Κυριακή, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επέκρινε τους ηθοποιούς χωρίς να αναφέρει τα ονόματά τους, λέγοντας: «Δεν είναι αληθινοί ηθοποιοί. Θα πληρώσουν για αυτό».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.