Quantcast
«Λευκή πορεία» ετοιμάζουν τα «κίτρινα γιλέκα» - enikonomia.gr
share

«Λευκή πορεία» ετοιμάζουν τα «κίτρινα γιλέκα»

δημοσιεύτηκε:

Στους δρόμους βγαίνουν και πάλι το Σάββατο τα «κίτρινα γιλέκα» στη Γαλλία. Αυτή τη φορά για να τιμήσουν με μια μεγάλη ειρηνική πορεία τους νεκρούς και τραυματίες των κινητοποιήσεων.

Ονομάζουν «λευκή πορεία για τα θύματα» την αυριανή τους διαδήλωση, που θα είναι η 12η πράξη διαμαρτυρίας τους. Στο Παρίσι αλλά και σε άλλες γαλλικές πόλεις θέλουν αυτή τη διαδήλωση ως εθνικό αφιέρωμα και φόρο τιμής στους νεκρούς, στους ακρωτηριασμένους και στους τραυματίες.

Μα πάνω απ’ όλα θέλουν αυτή η πορεία να είναι ειρηνική, γι’ αυτό και το σύνθημα είναι «πασιφισμός σε δράση». Στις απανταχού πορείες των κίτρινων γιλέκων, οι τραυματίες που συνολικά έχουν ξεπεράσει τους 1700 θα είναι αύριο στην πρώτη γραμμή.

Με τον συντονισμό αυτό στο πλαίσιο της καθιερωμένης σαββατιάτικης διαμαρτυρίας τα κίτρινα γιλέκα απαντούν με τον τρόπο τους στο κάλεσμα για απαγόρευση της χρήσης από την αστυνομία των πλαστικών σφαιρών και χειροβομβίδων. Ένα κάλεσμα που απευθύνουν οι τραυματισμένοι στην πολιτεία μέσω βίντεο από το youtube.

Αύριο η μεγάλη διαδήλωση στο Παρίσι


Στο Παρίσι, η πορεία θα ξεκινήσει το μεσημέρι ανατολικά, από το δωδέκατο διαμέρισμα της πρωτεύουσας, για να καταλήξει στο κέντρο, στην πλατεία της Ρεπoυμπλίκ.

Ανάμεσα στους τραυματίες στην πρώτη γραμμή με τους τραυματίες θα είναι και ο Ζερόμ Ροντρίγκες, εμβληματική πλέον προσωπικότητα που φέρει σοβαρό τραυματισμό στο μάτι.

Και επειδή η εικόνα παίζει κυρίαρχο ρόλο στην εποχή μας, έχει ζητηθεί από τους διαδηλωτές να βάλουν και αυτοί επιδέσμους και κόκκινο χρώμα στα γιλέκα για το αίμα που έχει χυθεί.

Πηγή Πληροφοριών: Deutsche Welle

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.