Quantcast
FT: Η Ελλάδα έχασε ένα ακόμα σύμμαχο – Οργισμένος ο Μ. Σαπέν με τον Γ. Βαρουφάκη - enikonomia.gr
share

FT: Η Ελλάδα έχασε ένα ακόμα σύμμαχο – Οργισμένος ο Μ. Σαπέν με τον Γ. Βαρουφάκη

δημοσιεύτηκε:

Η Ελλάδα έχασε έναν ακόμη σύμμαχο εκτιμούν οι Financial Times, τονίζοντας πως στο πρόσφατο Eurogroup της Ρίγας ο Γιάνης Βαρουφάκης κατάφερε να εξοργίσει ακόμη και τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών, Μισέλ Σαπέν.

Ειδικότερα, όπως μεταδίδει η βρετανική εφημερίδα, στο Eurogroup της Ρίγας, ο Μισέλ Σαπέν, ο οποίος είχε υιοθετήσει μία θετική στάση απέναντι στον Γ. Βαρουφάκη, εντάχθηκε στο γκρουπ των πολέμιων της ελληνικής κυβέρνησης.

«Η Ελλάδα πρέπει να επιταχύνει άμεσα τις διαδικασίες» φέρεται να υποστήριξε κατά τη συνεδρίαση ο Μ. Σαπέν.

«Σπαταλούμε χρόνο και ο χρόνος είναι πολύτιμος» εικάζεται πως ανέφερε ο Γάλλος υπουργός, κατά το Eurogroup της 24ης Απριλίου.

Όπως υπενθυμίζουν οι Financial Times, o Μισέλ Σαπέν ήταν από τους πρώτους Ευρωπαίους, ο οποίος τάχθηκε υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, ζητώντας από τους Ευρωπαίους να συμβιβαστούν με τα ελληνικά αιτήματα.

Όμως, πλέον το Παρίσι έχει σκληρύνει τη στάση του, καθώς σύμφωνα με Γάλλους αξιωματούχους, η γαλλική κυβέρνηση έχει χάσει την υπομονή της λόγω της απουσίας προόδου στις διαπραγματεύσεις.

«Οι διαπραγματεύσεις δεν ήταν τόσο προοδευτικές, όσο θα έπρεπε» σχολιάζει Γάλλος αξιωματούχος, μιλώντας στους Financial Times.

«Ακόμη και η Γαλλία έχει συνειδητοποιήσει πως η Αθήνα δεν ανταποκρίνεται στην σκληρή πραγματικότητα» τονίζει αξιωματούχος της Κομισιόν, χαιρετίζοντας την αλλαγή πλεύσης του Παρισιού.

Μάλιστα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, εκτός του Μ. Σαπέν, σκληρή στάση τήρησε και ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών, Πιέρ Κάρλο Πάντοαν, ο οποίος στο επίμαχο Eurogroup έκανε λόγο για πλήρη απουσία προόδου.

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με τον ελληνικό Τύπο, το Eurogroup της Ρίγας αποτέλεσε τη θρυαλλίδα για τις αλλαγές στη διαπραγματευτική ομάδα της Ελλάδα και την υποβάθμιση του ρόλου του Γ. Βαρουφάκη.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.