Quantcast
Ανυποχώρητη η Τουρκία στέλνει μήνυμα στις ΗΠΑ: Δεν θα υποκύψουμε, θα πάρουμε τους S-400 - enikonomia.gr
share

Ανυποχώρητη η Τουρκία στέλνει μήνυμα στις ΗΠΑ: Δεν θα υποκύψουμε, θα πάρουμε τους S-400

δημοσιεύτηκε:

Η Τουρκία δεν πρόκειται ποτέ να υποκύψει στις κυρώσεις των Η.Π.Α. και να ακυρώσει τη συμφωνία της για την αγορά του ρωσικού αντιπυραυλικού συστήματος S-400, δήλωσε ο Τούρκος Αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι. Ως γνωστόν, η συμφωνία αυτή έχει οδηγήσει σε άνευ προηγουμένου σύγκρουση τις ΗΠΑ και την Τουρκία.

Οι Αμερικανοί έχουν δηλώσει ότι θα ακυρώσουν και τη συμφωνία για τα μαχητικά F-35 που αγόρασε η Τουρκία. Η Ουάσινγκτον δήλωσε ότι οι S-400 θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο τις δυνατότητες των μαχητικών αεροσκαφών F-35 – για τα οποία έχει ξεχωριστή συμφωνία με την Τουρκία – και προειδοποίησε για ενδεχόμενες κυρώσεις εάν η Άγκυρα προχωρήσει με τη συμφωνία της με τη Ρωσία.

Η Άγκυρα απάντησε ότι οι S-400s δεν αποτελούν κίνδυνο για τα αμερικανικά μαχητικά F-35. Δεν θα επηρεάσουν το ένα το άλλον, δήλωσαν Τούρκοι αξιωματούχοι, που επανέλαβαν ότι δεν θα εγκαταλείψουν τη συμφωνία με τη Μόσχα. Μιλώντας σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Kanal 7, ο Οκτάι δήλωσε ότι οι ανησυχίες των ΗΠΑ σχετικά με το θέμα δεν είναι εύλογες και πρόσθεσε ότι η Τουρκία δεν θα υποχωρήσει.

Πηγή: hellasjournal.com


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.