Quantcast
Σκληρή απάντηση της Τουρκίας στις ΗΠΑ - enikonomia.gr
share

Σκληρή απάντηση της Τουρκίας στις ΗΠΑ

δημοσιεύτηκε:

Η Άγκυρα «τραβάει το σχοινί» στην αντιπαράθεση με τις ΗΠΑκαι με αφορμή την προειδοποίηση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ να σταματήσει τις προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ, απαντά με οργισμένη ανακοίνωση κατά των ΗΠΑ και «τρίτων χωρών», καλώντας τους να μην ανακατεύονται.

Η Τουρκία έστειλε μήνυμα στις Ηνωμένες Πολιτείες πως θα συνεχίσει τις υποθαλάσσιες έρευνες και τις γεωτρήσεις ανοιχτά της Κύπρου, με αιχμηρή ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών στην οποία υποστηρίζει πως οι αμερικανικές θέσεις είναι εκτός πραγματικότητας καθώς αφορούν την υφαλοκρηπίδα της ίδιας της Τουρκίας.

Κάλεσε παράλληλα τις «τρίτες χώρες» να μην ανακατεύονται επισημαίνοντας ότι δεν πρέπει να προσποιούνται τα διεθνή δικαστήρια, ούτε να επιχειρούν να οριοθετήσουν θαλάσσιες ζώνες και σύνορα, και επισημαίνει πως έχει καταστήσει σαφή την θέση της όσον αφορά τα δικαιώματά της στην περιοχή.

Η Άγκυρα σημειώνει δε πως με την στάση της προασπίζεται τα δικαιώματα των τουρκοκύπριων, καταγγέλλοντας εκ νέου πως ο πληθυσμός των κατεχόμενων δεν λαμβάνεται υπόψη από την Λευκωσία.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.