Quantcast
Σχεδόν βέβαιη η νίκη Λέγκας και Πέντε Αστεριών - enikonomia.gr
share

Σχεδόν βέβαιη η νίκη Λέγκας και Πέντε Αστεριών

δημοσιεύτηκε:

Τις τελευταίες εβδομάδες Λέγκα και Πέντε Αστέρια ανέβασαν τους τόνους. Τα Πέντε Αστέρια απέφυγαν την ευθεία σύγκρουση με την Ευρώπη ενώ το κόμμα του Σαλβίνι συνέχισε να κατηγορεί σε κάθε ευκαιρία, «τους γραφειοκράτες των Βρυξελλών». Τώρα, όμως, τα πνεύματα έχουν κάπως ηρεμήσει. Σύμφωνα με τις τελευταίες σφυγμομετρήσεις, η Λέγκα βρίσκεται στο 31% και τα Πέντε Αστέρια στο 22%. Η κεντροαριστερά διαθέτει το 21% της πρόθεσης ψήφου ενώ η κεντροδεξιά Φόρτσα Ιτάλια του Σίλβιο Μπερλουσκόνι δεν ξεπερνά το 9%.

Όλα δείχνουν ότι ο Ματτέο Σαλβίνι θα καταφέρει να κερδίσει αυτή την μάχη. Με τις γνωστές θέσεις κατά των μεταναστών και υπέρ της άμεσης μείωσης των φόρων έχει καταφέρει να πείσει ένα σημαντικό ποσοστό εκλογέων. Ο Γραμματέας της Λέγκα, ο οποίος την τελευταία περίοδο έδωσε μεγάλη έμφαση στις κομματικές του εκδηλώσεις, σχετικά με την «επόμενη ημέρα», δηλώνει :«η κυβέρνηση δεν θα πέσει. Θα ζητήσω, όμως, την εφαρμογή μιας και μοναδικής φορολογικής κλίμακας στο 15%».

Πιθανή η διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος σε βάρος της Ιταλίας


Τις τελευταίες ημέρες δεν επέμεινε στην ανάγκη να ξεπεράσει, το δημόσιο έλλειμμα της χώρας το 3%. Διότι τις περασμένες ημέρες σημειώθηκε επικίνδυνη άνοδο του σπρεντ και, σύμφωνα με τον Τύπο, οι Βρυξέλλες ετοιμάζουν διαδικασία για υπερβολικό χρέος σε βάρος της Ιταλίας. Παράλληλα, μπορεί να καταστεί άμεσα αναγκαία η έγκριση εκτάκτων οικονομικών μέτρων ύψους τριών δισεκατομμυρίων ευρώ.

Τα Πέντε Αστέρια επιμένουν στην ανάγκη στήριξης των ιταλικών οικογενειών με τουλάχιστο ένα δισεκατομμύριο ευρώ. Όμως στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού Κόντε αφήνουν να διαρρεύσει ότι δεν υπάρχουν οι αναγκαίοι πόροι. Και το κίνημα του Γκρίλο έχει χάσει, σίγουρα, ένα σημαντικό ποσοστό από τους υποστηρικτές του.

Όσο για το προοδευτικό Δημοκρατικό Κόμμα θεωρεί τις εκλογές αυτές ένα νέο ξεκίνημα σε αναζήτηση πολύτιμων συμμάχων για το μέλλον. Ο νέος γραμματέας των Δημοκρατικών Νικόλα Τζινγκαρέτι απηύθυνε χθες έκκληση για μια υπεύθυνη ψήφο, η οποία να μπορέσει να αποδυναμώσει «ακραίες και επικίνδυνες δυνάμεις». Και η ιταλική κεντροαριστερά δεν έχει αποφασίσει ακόμη με σαφήνεια προς ποια κατεύθυνση θα την οδηγήσει το νέο μείγμα μεταρρυθμιστικών και αριστερών δυνάμεων το οποίο φιλοδοξεί να εκπροσωπήσει.


Πηγή: Deutsche Welle

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.