Quantcast
Αντιδρά η Άγκυρα στην έκθεση της Κομισιόν - Μιλά για άδικες επικρίσεις - enikonomia.gr
share

Αντιδρά η Άγκυρα στην έκθεση της Κομισιόν – Μιλά για άδικες επικρίσεις

δημοσιεύτηκε:

Την αντίδραση της Άγκυρας προκάλεσε η έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα η Κομισιόννωρίτερα σήμερα και στην οποία η Τουρκίαεπικρίνεται έντονα για σειρά θεμάτων, από τα ανθρώπινα δικαιώματα έως την οικονομική πολιτική και γίνεται λόγος για “περαιτέρω σοβαρή οπισθοδρόμηση” στο δικαστικό σύστημα της χώρας.

Ο Τούρκος υφυπουργός Εξωτερικών, Φαρούκ Καϊμακτσί, υποστήριξε πριν από λίγο ότι η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη διεύρυνση της ΕΕ προς την Τουρκία δεν αξιολογεί με ακρίβεια την τρέχουσα κατάσταση στη χώρα και “δεν είναι δυνατόν για την Άγκυρα να δεχθεί τις άδικες επικρίσεις”.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι η Τουρκία θα σημειώσει προσεκτικά την εποικοδομητική κριτική που υπάρχει στην έκθεση για να συμπληρώσει ότι η Άγκυρα περιμένει από τους ευρωπαίους συμμάχους της να υποστηρίξουν τη μάχη της εναντίον απειλών για την ασφάλειά της.

Με την έκθεση προόδου, η Κομισιόν προχώρησε σε πλήρη καταγραφή των παράνομων ενεργειών της Τουρκίας στην Κυπριακή ΑΟΖ, σε επανάληψη των προειδοποιήσεων κατά της Άγκυρας από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, αλλά και σε έκκληση για τήρηση των υποχρεώσεών της για κανονικοποίηση των σχέσεων με την Κυπριακή Δημοκρατία και συμβολή στην επίλυση του Κυπριακού.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.