Quantcast
Ρώσος υπουργός Ενέργειας: Η συνεργασία στην αγορά πετρελαίου είναι τώρα πιο σημαντική από ποτέ - enikonomia.gr
share

Ρώσος υπουργός Ενέργειας: Η συνεργασία στην αγορά πετρελαίου είναι τώρα πιο σημαντική από ποτέ

δημοσιεύτηκε:

Η διεθνής συνεργασία για την παραγωγή αργού βοήθησε να σταθεροποιηθούν οι αγορές πετρελαίου και τώρα είναι πιο σημαντική από ποτέ, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας Αλεξάντερ Νόβακ.

Ο Οργανισμός Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών (ΟΠΕΚ) και άλλοι μεγάλοι παραγωγοί πετρελαίου συμφώνησαν να μειώσουν τη συνολική τους παραγωγή αλλά η συμφωνία αυτή λήγει στα τέλη αυτού του μήνα. Οι συνομιλίες για το εάν θα παραταθεί η συμφωνία αυτή έχουν προγραμματιστεί για τις 1-2 Ιουλίου στη Βιέννη.

«Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, είναι σημαντική η διεθνής συνεργασία», δήλωσε ο Νόβακ σε ομιλία του σε ενεργειακό φόρουμ στη ρωσική πόλη της Αγίας Πετρούπολης.

«Υπάρχει ένα καλό παράδειγμα επιτυχημένης συνεργασίας για την εξισορρόπηση της αγοράς πετρελαίου μεταξύ του ΟΠΕΚ και χωρών εκτός του Οργανισμού. Χάρη στις κοινές προσπάθειες, σήμερα βλέπουμε μια σταθεροποίηση στις παγκόσμιες αγορές πετρελαίου, μια αύξηση στην επενδυτική ελκυστικότητα του κλάδου και μια απόδοση των επενδύσεων».

Ο Νόβακ δήλωσε επίσης ότι κλιμακώνεται η αντιπαλότητα στις διεθνείς αγορές. «Παράλληλα, βλέπουμε την ευρύτερη χρήση μη οικονομικών μεθόδων στη μάχη για τους καταναλωτές», δήλωσε.

Ρώσοι αξιωματούχοι έχουν κατηγορήσει την Ουάσινγκτον ότι χρησιμοποιεί τους δασμούς και τις κυρώσεις για να προσπαθήσει να αυξήσει το μερίδιο στην αγορά για τις ενεργειακές της εξαγωγές.


Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.