Quantcast
Ιταλία: Οι τελευταίες ημέρες του κυβερνητικού συνασπισμού - enikonomia.gr
share

Ιταλία: Οι τελευταίες ημέρες του κυβερνητικού συνασπισμού

δημοσιεύτηκε:

Το τέλος του κυβερνητικού συνασπισμού στην Ιταλία υπαινίχθηκε ο επικεφαλής των Πέντε Αστέρων Λουίτζι ντι Μάιο, ευχαριστώντας τον πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε.

«’Ο,τι κι αν συμβεί, ήθελα να σας πω ότι ήταν τιμή μας να εργαστούμε μαζί σε αυτήν την κυβέρνηση», ανέφερε ο Ντι Μάιο, αναπληρωτής πρωθυπουργός.

Ο Κόντε αναμένεται να απευθυνθεί στο Κοινοβούλιο αργότερα σήμερα προκειμένου να υπερασπιστεί τα πεπραγμένα του μετά τη δήλωση του εταίρου των Πέντε Αστέρων στον συνασπισμό, της ακροδεξιάς Λέγκας, ότι θα υποβάλει πρόταση μομφής.

Δεν έχει οριστεί ακόμη η διεξαγωγή ψηφοφορίας στο Κοινοβούλιο και επικρατεί μεγάλη αβεβαιότητα για το πώς θα τελειώσει η πολιτική αναταραχή.

Ωστόσο αναμένεται ευρέως ότι ο Κόντε θα παραιτηθεί αργότερα σήμερα, ανοίγοντας τον δρόμο για τον πρόεδρο Σέρτζιο Ματαρέλα να ξεκινήσει επίσημες διαβουλεύσεις με τα κόμματα για να δει αν μπορεί να σχηματιστεί ένας νέος συνασπισμός. Σε περίπτωση αποτυχίας, θα διαλύσει το Κοινοβούλιο.

Ο Ντι Μάιο είπε πως οι βουλευτές των Πέντε Αστέρων θα υποστηρίξουν τον Κόντε, καθηγητή Νομικής χωρίς πολιτική ένταξη. «Ο καθένας από εμάς γνωρίζει ότι είμαστε στη σωστή πλευρά της Ιστορίας», έγραψε ο Ντι Μάιο σε ανάρτηση στο Facebook.

«Η Λέγκα θα πρέπει να απαντήσει για τη λανθασμένη απόφασή της να τα χαλάσει όλα, προκαλώντας κυβερνητική κρίση στα μέσα Αυγούστου… απλώς και μόνο για να κυνηγήσει τις δημοσκοπήσεις», πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.