Quantcast
Ευρωζώνη: Αυξήθηκαν οι αποδόσεις των περισσότερων κρατικών ομολόγων - enikonomia.gr
share

Ευρωζώνη: Αυξήθηκαν οι αποδόσεις των περισσότερων κρατικών ομολόγων

δημοσιεύτηκε:

Αυξήθηκαν σήμερα οι αποδόσεις των περισσότερων κρατικών ομολόγων της Ευρωζώνης, καθώς στοιχεία της εταιρείας IHS Markit έδειξαν ότι ο τομέας των υπηρεσιών ενισχύθηκε τον Αύγουστο, ενώ ο μεταποιητικός τομέας συρρικνώθηκε λιγότερο του αναμενόμενου.

Αναλυτικά:

Η απόδοση των γερμανικών 10ετών ομολόγων, που είχε υποχωρήσει έως το -0,695%, αυξήθηκε στο -0,651% μετά την ανακοίνωση των στοιχείων. Η απόδοση του γερμανικού 30ετούς τίτλου αυξήθηκε, επίσης, στο -0,144%.

Οι αποδόσεις των ιταλικών τίτλων συνέχισαν τη μείωσή τους νωρίς σήμερα, μετά το δημοσίευμα του Reuters ότι ο πρόεδρος Σέρτζιο Ματαρέλα θέλει ξεκάθαρες ενδείξεις μίας πιθανής συμφωνίας για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης έως το τέλος της ημέρας.

Στις 10.30 (ώρα Ελλάδας), η απόδοση του ιταλικού 10ετούς τίτλου υποχωρούσε 5 μονάδες βάσης στο χαμηλότερο επίπεδο σχεδόν τριών ετών, ενώ η διαφορά του από τον αντίστοιχο γερμανικό τίτλο υποχώρησε στις 195 μονάδες βάσης (1,95 ποσοστιαίες μονάδες).

Ο σύνθετος δείκτης υπευθύνων αγορών (PMI)

Ο σύνθετος δείκτης υπευθύνων αγορών (PMI), που αντανακλά την πορεία του τομέα των υπηρεσιών και της μεταποίησης, αυξήθηκε τον Αύγουστο στις 51,8 μονάδες από 51,5 μονάδες τον Ιούλιο και 51,2 μονάδες που προέβλεπαν αναλυτές (κάθε τιμή υψηλότερη από τις 50 μονάδες υποδηλώνει ανάπτυξη).


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.