Quantcast
Ερντογάν: Η Τουρκία έτοιμη να επαναλάβει ό,τι και το 1922 - enikonomia.gr
share

Ερντογάν: Η Τουρκία έτοιμη να επαναλάβει ό,τι και το 1922

δημοσιεύτηκε:

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάναπηύθυνε σήμερα αυστηρό μήνυμα με αφορμή την 97η επέτειο από την μικρασιατική καταστροφή, ή την “Ημέρα της Νίκης” όπως την εορτάζουν στη γειτονική μας χώρα.

“Το έθνος μας είναι έτοιμο να κάνει τις ίδιες θυσίες και να δείξει το ίδιο κουράγιο για το καλό της πατρίδας μας σήμερα, όπως το έκανε και χθες”, ανέφερε στο μήνυμά του.

“Με την επική νίκη της 30ης Αυγούστου το Έθνος μας έσκισε το πουκάμισο της αιχμαλωσίας και διαμήνυσε σε όλο τον κόσμο ότι δεν θα κάνει παραχωρήσεις από την ανεξαρτησία του όποιο και αν είναι το τίμημα. Η Μεγάλη Νίκη που ήταν προάγγελος του τελευταίου μας κράτους, της Δημοκρατίας της Τουρκίας, είναι το όνομα της εκ νέου ανόδου του Τουρκικού Έθνους που θέλησαν να διαγράψουν από την Ιστορία” δήλωσε επίσης, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις διεκδικήσεις της χώρας του εκτός συνόρων σε Συρία και στις θαλάσσιες ζώνες της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Όπως είπε, η Τουρκία είναι αποφασισμένη να “χαλάσει τις παγίδες που στήνονται σήμερα στα βόρεια της Συρίας, το Ιράκ και την Ανατολική Μεσόγειο”, ενώ δεν θα επιτρέψει “τον σφετερισμό των δικαιωμάτων του Τουρκικού Έθνους και των Τουρκοκυπρίων”.

Πηγή: ant1news.gr


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.