Quantcast
Handelsblatt: Καλή αρχή για τον Μητσοτάκη - enikonomia.gr
share

Handelsblatt: Καλή αρχή για τον Μητσοτάκη

δημοσιεύτηκε:

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός πιέζει για μείωση των δημοσιονομικών στόχων» επιγράφεται ανταπόκριση από την Αθήνα στην ηλεκτρονική έκδοση της οικονομικής επιθεώρησης Handelsblatt.

Ο αρθρογράφος επισημαίνει ότι η ομιλία του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη είχε ως κεντρικό σύνθημα «Ανάπτυξη για όλους» και πραγματικά, επισημαίνει, «είχε από κάτι για όλους: τα επιχειρηματικά κέρδη θα φορολογούνται με 24% αντί για 28%. Η ρύθμιση ισχύει ήδη για το οικονομικό έτος 2019. Αργότερα ο Μητσοτάκης θέλει να μειώσει το ποσοστό στο 20%. Ο φόρος στα μερίσματα θα μειωθεί από 10% σε 5%. Διευκολύνσεις και στον φόρο εισοδήματος, καθώς εισοδήματα έως 10.000 ετησίως θα φορολογούνται με 9% αντί για 22%”.

Απλή παροχολογία; Ο αρθρογράφος επισημαίνει ότι «ως πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης είχε μία καλή και γρήγορη αρχή. Μπήκε στο Μέγαρο Μαξίμου, την επίσημη κατοικία του Έλληνα πρωθυπουργού στην Ηρώδου Αττικού, με μία ολόκληρη στοίβα έτοιμων νομοσχεδίων. Επιπλέον ο Μητσοτάκης έδωσε ήδη ώθηση σε μεγάλα επενδυτικά σχέδια, τα οποία είχε καθυστερήσει για πολλά χρόνια η προηγούμενη κυβέρνηση, όπως η επέκταση του λιμανιού στον Πειραιά και η αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό- το μεγαλύτερο σχέδιο αστικής ανάπτυξης στην Ευρώπη». Το δημοσίευμα δεν παραλείπει να επισημάνει ότι ο νέος πρωθυπουργός επανέρχεται στο ζήτημα των πρωτογενών πλεονασμάτων και «επιθυμεί τη μείωση του στόχου για το πλεόνασμα στο 2% από το 2021».


Πηγή: Deutsche Welle

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.