Quantcast
Η Άγκυρα βομβάρδισε "κατά λάθος" αμερικανικά στρατεύματα στη βόρεια Συρία - Παγκόσμια ανησυχία - enikonomia.gr
share

Η Άγκυρα βομβάρδισε “κατά λάθος” αμερικανικά στρατεύματα στη βόρεια Συρία – Παγκόσμια ανησυχία

δημοσιεύτηκε:

Έκρηξη σημειώθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής κοντά σε ένα στρατιωτικό φυλάκιο των ΗΠΑ στη βόρεια Συρία, χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί μεταξύ του προσωπικού, έγινε γνωστό από έναν Αμερικανό αξιωματούχο.

Ο αξιωματούχος, που δεν θέλησε να κατονομαστεί, είπε ότι δεν έχουν αποσαφηνιστεί τα αίτια της έκρηξης κοντά στο Κομπάνι, στη Συρία. Η έκρηξη σημειώθηκε, ενώ βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η στρατιωτική επιχείρηση της Άγκυρας στη βορειοανατολική Συρία εναντίον των Κούρδων πολιτοφυλάκων, που στηρίζει η Ουάσιγκτον.

Ο αξιωματούχος πρόσθεσε ότι Αμερικανοί στρατιώτες βρίσκονταν στο φυλάκιο τη στιγμή της έκρηξης, όμως δεν έχουν καταγραφεί περαιτέρω κινήσεις έκτοτε.

Από την πλευρά του, το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας διαβεβαίωσε πως το φυλάκιο του αμερικανικού στρατού δεν στοχοθετήθηκε και πως ελήφθησαν όλα τα μέτρα προκειμένου να διασφαλιστεί ότι καμία αμερικανική βάση δεν θα πληγεί, κατά την ανταπόδοση των πυρών που προέρχονταν από περιοχή πλησίον του αμερικανικού στρατιωτικού φυλάκιου στη Συρία.

Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ, στρατηγός Μαρκ Μίλεϊ είπε σε δημοσιογράφους σήμερα στο Πεντάγωνο πως η Τουρκία έχει ενημερωθεί για τις αμερικανικές θέσεις στη Συρία.

«Ο τουρκικός στρατός είναι πλήρως ενήμερος… των σημείων που βρίσκονται οι αμερικανικές δυνάμεις» επισήμανε.

«Όλοι είναι πλήρως ενήμεροι ότι είμαστε ο αμερικανικός στρατός. Διατηρούμε το δικαίωμα της αυτοάμυνας» σημείωσε ο Αμερικανός στρατηγός.

Στη ΦΩΤΟ βλέπετε ακριβώς το σημείο στο οποίο έγιναν οι λάθος βομβαρδισμοί.

Αξίζει να τονίσουμε ότι το Newsweeκ αποκάλυψε πρώτο τους Τουρκικούς βομβαρδισμούς.

Δείτε το δημοσίευμα:

Πηγή; ΑΜΠΕ


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.