Quantcast
Ερντογάν: Θα στηρίξετε τους συμμάχους σας στο ΝΑΤΟ ή τους τρομοκράτες; - enikonomia.gr
share

Ερντογάν: Θα στηρίξετε τους συμμάχους σας στο ΝΑΤΟ ή τους τρομοκράτες;

δημοσιεύτηκε:

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε πριν αναχωρήσει για το Αζερμπαϊτζάν αναφέρθηκε στην επιχείρηση ‘Πηγή Ειρήνης’ και σημείωσε ότι ο τουρκικό στρατός βρίσκεται στη διαδικασία να προσεγγίσει την πόλη Μαμπίτζ στη βόρεια Συρία.

Ο Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία θα υλοποιήσει τα σχέδιά της για τη βόρεια συριακή πόλη Μαμπίτζ με σκοπό να εγκαταστήσει εκεί τους Άραβες, “τους αδελφούς μας”, όπως είπε.

Ο Τούρκος Πρόεδρος εξαπέλυσε επίθεση κατά των διεθνών ΜΜΕ και στα όσα γράφουν για τη στρατιωτική επιχείρηση λέγοντας: “Αυτή είναι μία τακτική που ακολουθούν πάντα. Αυτή την τακτική ακολουθούν και τώρα, συνεχίζουν τις απάτες τους. Εμείς θα συνεχίσουμε να λέμε την αλήθεια. Δεν μας εκφοβίζουν”.

“Θα στηρίξετε τον σύμμαχο σας στο ΝΑΤΟ ή τους τρομοκράτες;” ανέφερε ο Ερνογάν και πρόσθεσε: “Θα σταθείτε στο πλευρό ενός από τους συμμάχους σας στο ΝΑΤΟ ή με τους τρομοκράτες; Φυσικά δεν απαντούν”.

“Εμείς είμαστε κράτος. Απειλούμαστε και δεχόμαστε επιθέσεις από τρομοκράτες. Επομένως δεν είναι πόλεμος, είναι ένας αγώνας κατά των τρομοκρατών”, τόνισε ο Τούρκος Πρόεδρος ενώ αναφερόμενος στη στάση του ΝΑΤΟ σημείωσε: “Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ έχει μία διαφορετική στάση και άλλη άλλα μέλη”.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας χαρακτήρισε ως “θετικό βήμα” την απόσυρση 1.000 στρατευμάτων από τις ΗΠΑ, μιλώντας για αμοιβαία συμφωνία σχετικά με την εκκαθάριση της Μανμπίτς από τους “τρομοκράτες” μέσα σε 90 μέρες. Εξέφρασε την πεποίθηση ότι δεν θα προκύψουν προβλήματα στην πόλη Κομπάνι, μετά την ανάπτυξη συριακών στρατευμάτων στην πόλη Τελ Ταμέρ και σε κομβικής σημασίας αυτοκινητόδρομο. Ο Τούρκος Πρόεδρος σημείωσε ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν είχε δείξει “θετική προσέγγιση”.

Πηγή πληροφοριών: philenews.com, aa.com.tr


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.