Quantcast
Ερντογάν: Θα επαναλάβουμε τις επιχειρήσεις αν οι ΗΠΑ δεν τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους - enikonomia.gr
share

Ερντογάν: Θα επαναλάβουμε τις επιχειρήσεις αν οι ΗΠΑ δεν τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους

δημοσιεύτηκε:

Η Τουρκία αναμένει από τις Ηνωμένες Πολιτείες να τηρήσουν τις υποσχέσεις τους και να μην χρησιμοποιήσουν τακτικές κωλυσιεργείας μετά τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη βορειοανατολική Συρία που επιτεύχθηκε την περασμένη εβδομάδα, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μιλώντας σε μια αντικαπνιστική εκδήλωση στην Κωνσταντινούπολη, ο Ερντογάν επανέλαβε ότι έχει διαμηνύσει στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στην αμερικανική αντιπροσωπεία ότι η Άγκυρα θα επαναλάβει τις επιχειρήσεις της, εάν δεν τηρηθεί η συμφωνία για την αποχώρηση των Συροκούρδων μαχητών.

“Αναμένουμε από τους Αμερικανούς συμμάχους μας να τηρήσουν τις υποσχέσεις τους αυτή τη φορά”, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο, συνολικά 765 “τρομοκράτες”, συμπεριλαμβανομένων και υψηλόβαθμων, εξουδετερώθηκαν στο πλαίσιο των τουρκικών επιχειρήσεων ενώ 1.500 τετραγωνικά χιλιόμετρα εδάφους “διασώθηκαν από την τρομοκρατική οργάνωση”.

Ο Ερντογάν τόνισε ότι η συμφωνία αυτή έχει γίνει με τις ΗΠΑ και όχι με τους Κούρδους, υποστηρίζοντας ότι κάποιοι προσπαθούν να διαστρεβλώσουν αυτό το γεγονός.

Η Άγκυρα, πρόσθεσε ο Τούρκος πρόεδρος, θα θέσει υπό την προστασία της τη ζώνη ασφαλείας στα σύνορα. “Μελετήσαμε καλά, όλα τα σχέδια είναι έτοιμα”, είπε.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.