Quantcast
Σε διαβουλεύσεις η Ε.Ε. για νέα αναβολή του Brexit - enikonomia.gr
share

Σε διαβουλεύσεις η Ε.Ε. για νέα αναβολή του Brexit

δημοσιεύτηκε:

Μια νέα, τρίτη  αναβολή του Brexit πρότεινε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ στα κράτη- μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ- ΜΠΕ, μετά την χθεσινή συνεδρίαση της Βουλής των Κοινοτήτων, ο κ. Τουσκ πρότεινε στους Ευρωπαίους ηγέτες να δεχθούν το βρετανικό αίτημα και μάλιστα «γραπτώς», χωρίς δηλαδή να χρειασθεί νέα ευρωπαϊκή σύνοδος κορυφής. Στην πρότασή του δεν περιλαμβάνει χρονική διάρκεια της αναβολής.

Εάν οι 27 αποφασίσουν να δώσουν στο Λονδίνο παράταση τριών μηνών, την οποία αναγκάσθηκε από το βρετανικό Κοινοβούλιο να ζητήσει ο Μπόρις Τζόνσον, ο Βρετανός πρωθυπουργός ενδέχεται να επιδιώξει την προκήρυξη πρόωρων εκλογών. Αυτό το σενάριο «φαίνεται ότι είναι ο μόνος τρόπος για την άρση του αδιεξόδου», όπως είπε σήμερα o υπουργός Δικαιοσύνης Ρόμπερτ Μπάκλαντ στο BBC

«Η θέση μας είναι ότι δεν έπρεπε να ζητήσουμε αναβολή και να φύγουμε στις 31 Οκτωβρίου», επέμεινε ενώπιον του κοινοβουλίου.

Επιπλέον επισημαίνεται πως σήμερα θα γίνει η συνεδρίαση των πρεσβευτών των κρατών – μελών της Ένωσης στις Βρυξέλλες προκειμένου να συζητηθεί η πρόταση του Τουσκ. Κατά την συνεδρίαση θα εξετασθεί εάν όλες οι χώρες συμμερίζονται την ανάλυση της κατάστασης και αν συμφωνούν ότι μία αναβολή για Brexit είναι αναγκαία.




share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.