Quantcast
Αναμένεται σημαντική ανακοίνωση από τον Τραμπ - Πληροφορίες ότι είναι νεκρός ο αρχηγός του ISIS - enikonomia.gr
share

Αναμένεται σημαντική ανακοίνωση από τον Τραμπ – Πληροφορίες ότι είναι νεκρός ο αρχηγός του ISIS

δημοσιεύτηκε:

Μια «σημαντική ανακοίνωση» αναμένεται να κάνει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο στις 09:00 (15:00 ώρα Ελλάδας) σήμερα, ανέφερε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Χόγκαν Γκίντλι, χωρίς να προβεί σε περαιτέρω διευκρινίσεις.

Νωρίτερα, ο Τραμπ μέσω Twitter ανακοίνωσε ότι «μόλις συνέβη κάτι πολύ μεγάλο!».


Στο μεταξύ, λίγη ώρα πριν από την ανάρτηση του Τραμπ, φέρεται οι ειδικές δυνάμεις να εξαπέλυσαν έφοδο στη βορειοανατολική Συρία με στόχο τον επικεφαλής της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS), τον Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι.

Κατά το τηλεοπτικό δίκτυο CNN, ο αμερικανικός στρατός διεξήγαγε επιχείρηση το Σάββατο στη βορειοανατολική Συρία.

Η CIA συνέβαλε στον εντοπισμό του Μπαγκντάντι, ανέφερε το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο, χωρίς να διευκρινίσει ποια ήταν η έκβαση της επιχείρησης.

Σύμφωνα με το Newsweek, που επικαλέστηκε αξιωματικό ενημερωμένο για την επιχείρηση αυτή, ο ηγέτης του ISIS είναι νεκρός.

Αμερικανός αξιωματούχος επιβεβαίωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters, υπό τον όρο να μην κατονομαστεί, την έφοδο των ειδικών δυνάμεων. Άλλοι αξιωματούχοι αρνήθηκαν να κάνουν σχόλια.

Όπως μεταδίδει το CNN, αναμένεται να γίνει ταυτοποίηση της σορού μέσω εξέτασης DNA και βιομετρικές εξετάσεις. Μάλιστα, σύμφωνα με αξιωματικό της εθνικής άμυνας, ο Μπαγκντάντι φορούσε γιλέκο με εκρηκτικά και ανατινάχτηκε τη στιγμή της επιδρομής.

Επίσης, όπως έγινε γνωστό το Ιράν ενημερώθηκε από πηγές στη Συρία ότι ο επικεφαλής του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι σκοτώθηκε, δήλωσαν δύο Ιρανοί αξιωματούχοι.

«Το Ιράν ενημερώθηκε για τον θάνατο του Μπαγκντάντι από Σύρους αξιωματούχους που το έμαθαν από το πεδίο», δήλωσε ένας από τους αξιωματούχους, ενώ ο δεύτερος το επιβεβαίωσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, CNN


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.