Quantcast
Frankfurter Rundschau: Θωρακισμένη η Γερμανία έναντι νέας κρίσης; - enikonomia.gr
share

Frankfurter Rundschau: Θωρακισμένη η Γερμανία έναντι νέας κρίσης;

δημοσιεύτηκε:

Στο προσχέδιο του γερμανικού προϋπολογισμού για το 2020 που αναμένεται να εγκρίνει στα τέλη Νοεμβρίου η Βουλή  αναφέρεται η Frankfurter Rundschau.

«Είναι όντως όλα τόσο ρόδινα όσο παρουσιάζονται; Κάθε άλλο. Η κατάσταση της οικονομίας είναι συγκεχυμένη. Μπορεί τα τελευταία στοιχεία να κατέδειξαν ότι η Γερμανία γλίτωσε οριακά την ύφεση. Αλλά η κατάσταση είναι εύθραυστη. Ήδη υπάρχουν πρώτες ενδείξεις ότι η αδυναμία της βιομηχανίας εξαπλώνεται σε άλλους τομείς. Ο κίνδυνος διολίσθησης της οικονομίας είναι μεγάλος. Αφορμή θα μπορούσε να αποτελέσει ένα μη συντεταγμένο Brexit ή η περαιτέρω επιδείνωση των εμπορικών συγκρούσεων, κυρίως μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας. Ο νέος προϋπολογισμός δεν προνοεί για ενδεχόμενη νέα κρίση. Ο υπουργός διατείνεται ότι στην εσχάτη ο ισοσκελισμένος προϋπολογισμός παρέχει αρκετά περιθώρια στήριξης της οικονομίας. Στην πραγματικότητα όμως το μηδενικό έλλειμμα υπάρχει μόνον στα χαρτιά».

Kölner Stadt-Anzeiger για προϋπολογισμό της Γερμανίας: Έχουν τεθεί λάθος προτεραιότητες

Στο ίδιο μήκος κύματος και η Kölner Stadt-Anzeiger που επισημαίνει ότι στον προϋπολογισμό «[…] έχουν τεθεί λάθος προτεραιότητες. Δεν έχει νόημα να διαθέτει κανείς όλο και περισσότερα για επενδύσεις στις κατασκευές. Πρόκειται για χρήματα τα οποία δεν μπορούν να αξιοποιηθούν έτσι κι αλλιώς διότι ο κατασκευαστικός κλάδος βρίσκεται στα όριά του. Στο επίκεντρο έπρεπε να τεθούν οι εξής τρεις τομείς: εκπαίδευση, ψηφιοποίηση και προστασία του κλίματος».

Πηγή Πληροφοριών:Deutsche Welle

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.