Quantcast
Η Άγκυρα αμφισβητεί την υφαλοκρηπίδα στο Καστελλόριζο - Τι αναφέρει η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ - enikonomia.gr
share

Η Άγκυρα αμφισβητεί την υφαλοκρηπίδα στο Καστελλόριζο – Τι αναφέρει η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ

δημοσιεύτηκε:

Απάντηση στη συνάντηση που είχε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας με τον Αιγύπτιο ομόλογό του δίνει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών με ανακοίνωσή του.

Το τουρκικό ΥΠΕΞ σημειώνει ότι “η συμφωνία με τη Λιβύη είναι σύμφωνη με το Δίκαιο της θάλασσας” και προσθέτει ότι “με τη συμφωνία που υπεγράφη με τη Λιβύη καθορίστηκαν «ορισμένα από τα δυτικά σύνορα των θαλάσσιων δικαιοδοσιών» της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο”.

Η ανακοίνωση συνεχίζει ότι “πρόκειται για συμφωνία που υπογράφηκε σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, συμπεριλαμβανομένων των σχετικών άρθρων της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας, και ιδίως των δικαστικών αποφάσεων που αποτελούν τη νομολογία του διεθνούς δικαίου».

Το τουρκικό ΥΠΕΞ υποστηρίζει η Τουρκία έχει ζητήσει συνομιλίες για να υπάρξει συναίνεση πριν από την υπογραφή της συμφωνίας με τη Λιβύη και εξακολουθεί να είναι έτοιμη να διαπραγματευτεί και επισημαίνει ότι δεν θα επιτρέψει τετελεσμένα στην ανατολική Μεσόγειο, ενώ παράλληλα απορρίπτει ότι τα νησιά διαθέτουν υφαλοκρηπίδα.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.