Quantcast
Κρίσιμη συνάντηση Σχοινά - Ερντογάν στην Άγκυρα για το μεταναστευτικό - enikonomia.gr
share

Κρίσιμη συνάντηση Σχοινά – Ερντογάν στην Άγκυρα για το μεταναστευτικό

δημοσιεύτηκε:

Με τον Τούρκο Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συναντήθηκε την Παρασκευή στην Άγκυρα ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτοπής, Μαργαρίτης Σχοινάς και η Επίτροπος για τις Εσωτερικές Υποθέσεις, Ίλβα Γιόχανσον.

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς και η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων Ίλβα Γιόχανσον είχαν έναν εποικοδομητικό γύρο συνομιλιών με τις τουρκικές αρχές σήμερα στην Άγκυρα, αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Οι δύο νέοι Ευρωπαίοι Επίτροποι, που είναι αρμόδιοι για θέματα μετανάστευσης, επισκέφτηκαν την Άγκυρα στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τη μεταρρύθμιση της μεταναστευτικής πολιτικής και της πολιτικής ασύλου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι δύο Επίτροποι έγιναν δεκτοί από τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και άλλους ανώτερους Τούρκους αξιωματούχους.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση των Επιτρόπων, «η επίσκεψη ήταν μια ευκαιρία να δείξουμε χειροπιαστά ότι η ΕΕ είναι δεσμευμένη στη συνέχιση της εμπλοκής της και της συνεργασίας της με την Τουρκία, ως υποψήφια χώρα, βασικό στρατηγικό εταίρο και γείτονα».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.