Quantcast
Γερμανία: Δεν παραιτείται ο Σολτς από υπουργός Οικονομικών - Τι λέει για την ήττα του στις εκλογές του SPD - enikonomia.gr
share

Γερμανία: Δεν παραιτείται ο Σολτς από υπουργός Οικονομικών – Τι λέει για την ήττα του στις εκλογές του SPD

δημοσιεύτηκε:

Ο Όλαφ Σολτς δεν σκέφτεται να παραιτηθεί από τα καθήκοντα του ως υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας παρά την ήττα του στις εσωκομματικές εκλογές.

Όπως αναφέρει ο Σολτς στην εφημερίδα «Die Zeit» σχετικά με την παραίτηση του «Όχι. Θα ήταν μια πολύ εγωκεντρική στάση να συνδέσω τα καθήκοντά μου ως υπουργού Οικονομικών και αντικαγκελαρίου με την προεδρία του κόμματος» και προσθέτει πως επιθυμεί να κάνει «την κοινωνία δικαιότερη.

Ο Σοσιαλδημοκράτης πολιτικός σημειώνει πως επιθυμεί να κάνει «την κοινωνία δικαιότερη» και συμπληρώνει πως «Στον βαθμό που μπορώ να επιτύχω και να διαμορφώσω κάτι προς αυτήν την κατεύθυνση, θα κάνω ό,τι μπορώ για τον στόχο αυτό».

Υπενθυμίζεται, ότι ο κ. Σολτς είχε θέσει υποψηφιότητα από κοινού με την Κλάρα Γκάιβιτς για την προεδρία του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD), αλλά υπερίσχυσε το (αριστερό) δίδυμο Σάκσια Έσκεν και Νόρμπερτ Βάλτερ-Μπόργιανς, το οποίο δεν διάκειται ιδιαίτερα θετικά απέναντι στην συμμετοχή του SPD στην κυβέρνηση. Στο πρόσφατο συνέδριο του κόμματος αποφασίστηκε μάλιστα να γίνουν μέχρι τα Χριστούγεννα εκ νέου διαπραγματεύσεις με τους Χριστιανοδημοκράτες εταίρους για να συζητηθούν θέματα όπως η αύξηση του κατώτερου μισθού, η αύξηση των επενδύσεων, στην ουσία δηλαδή την εγκατάλειψη της πολιτικής των ισοσκελισμένων προϋπολογισμών που απορρίπτουν, όμως, αναφανδόν οι Χριστιανοδημοκράτες

Σημειώνεται ότι και ο κ. Σολτς μέχρι πρότινος, κατά την πρόσφατη συζήτηση για τον προϋπολογισμό στην Bundestag, υπερασπιζόταν την αυστηρή δημοσιονομική πολιτική.

Επιπλέον ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών δηλώνει ότι «το SPD αποφάσισε στο συνέδριο ότι οι επενδύσεις δεν πρέπει να αποτύχουν προσκρούοντας σε δογματικές θέσεις, όπως ο ισοσκελισμένος προϋπολογισμός του κ. Σόιμπλε» προσθέτει: «Μου αρέσει αυτή η φράση», αμφισβητώντας έτσι έμμεσα την εφαρμοζόμενη μέχρι τώρα αυστηρή δημοσιονομική πολιτική του προκατόχου του.


Με πληροφορίες από ΑΠΕ- Die Zeit

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.