Quantcast
Haberturk: Το παρασκήνιο πίσω από το "ναυάγιο" των διαπραγματεύσεων για τη Λιβύη - enikonomia.gr
share

Haberturk: Το παρασκήνιο πίσω από το “ναυάγιο” των διαπραγματεύσεων για τη Λιβύη

δημοσιεύτηκε:

Στην Αίγυπτο και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα επιρρίπτει τις ευθύνες η μεγαλύτερη σε αναγνωσιμότητα φιλο-κυβερνητική ιστοσελίδα στην Τουρκία, «Haberturk», ρεπορτάζ της οποίας αποκαλύπτει ότι οι δύο χώρες της Μέσης Ανατολής έπαιξαν δραστικό ρόλο προκειμένου να πείσουν τον στρατάρχη Χαφτάρ να μην υπογράψει την εκεχειρία στη Μόσχα, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΣΙΓΜΑ στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη Μόσχα βρίσκονταν πράκτορες της Αιγύπτου και των ΗΑΕ, οι οποίοι υποδαύλισαν τη συμφωνία για την εκεχειρία, δίνοντας λάθος πληροφορίες στον Χαφτάρ.

«Ο στρατάρχης Χαφτάρ της Λιβύης, σύμφωνα με την «Haberturk», είχε δώσει τον λόγο του στους Ρώσους ότι θα υπογράψει, αλλά έπειτα άλλαξε την γνώμη του. Σύμφωνα με άτομα που ήταν παρόντα στη συνάντηση ο υπουργός εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, θύμωσε τόσο από την αλλαγή του Χαφτάρ που έγινε κατακόκκινος από τα νεύρα του και άρχισε να υψώνει την φωνή του».
Πηγές ανέφεραν μάλιστα στην ιστοσελίδα ότι «επειδή η Ρωσία είναι τώρα εκείνη που θα κρίνει το μέλλον της Λιβύης, σκέφτεται ή να σταματήσει την υποστήριξή της προς τον Χαφτάρ και να στραφεί στον Σάραζ ή να συνεχίσει να πιέζει τον Χαφτάρ να αλλάξει στάση. Η Ρωσία, πάντως, νιώθει πως ο Χαφτάρ την εξαπάτησε», καταλήγει το ρεπορτάζ της «Haberturk».

Πηγή: sigmalive.com


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.