Quantcast
Πετρέλαιο: Σε χαμηλό επίπεδο τριμήνου οι τιμές - enikonomia.gr
share

Πετρέλαιο: Σε χαμηλό επίπεδο τριμήνου οι τιμές

δημοσιεύτηκε:

Οι τιμές του πετρελαίου μειώθηκαν στο χαμηλότερο επίπεδο σχεδόν τριών μηνών, καθώς ο αριθμός των νεκρών από τον κινεζικό κορονοϊό αυξάνεται και επιχειρήσεις αναγκάζονται να αναστείλουν τη λειτουργία τους, με τους επενδυτές να φοβούνται μείωση της ζήτησης του “μαύρου χρυσού” από την Κίνα.

Το πετρέλαιο μπρεντ σημείωσε πτώση κατά 1,51 δολάριο το βαρέλι ή 2,5%, στα 59,18 δολάρια στις 14:54 ώρα Ελλάδας, στο χαμηλότερο επίπεδο από τα τέλη Οκτωβρίου, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη ενδοσυνεδριακή πτώση από τις 8 Ιανουαρίου.

Το αμερικανικό αργό σημείωσε πτώση 1,37 δολαρίου, ή 2,53%, στα 52,82 δολάρια. Νωρίτερα, το μπρεντ και το αμερικανικό αργό κατέγραφαν πτώση άνω του 3%.

Η γρήγορη εξάπλωση του ιού τροφοδότησε φόβους για επιβράδυνση της ζήτησης για πετρέλαιο και επέτεινε τις εικασίες ότι ο ΟΠΕΚ και οι σύμμαχοί του, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, θα εξετάσει μία περαιτέρω αύξηση των μειώσεων στην παραγωγή.

Η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, σύμμαχοι στον Οργανισμό Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών (ΟΠΕΚ), προσπάθησαν σήμερα να υποβαθμίσουν τον αντίκτυπο του ιού, με το Ριάντ –τον ντε φάκτο ηγέτη του ΟΠΕΚ– να ανακοινώνει ότι η ομάδα των πετρελαιοπαραγωγών χωρών θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις όποιες αλλαγές επέλθουν στη ζήτηση για πετρέλαιο.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.