Quantcast
Facebook: Προανήγγειλε αλλαγές ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ - enikonomia.gr
share

Facebook: Προανήγγειλε αλλαγές ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ

δημοσιεύτηκε:

Μιλώντας σε συνέδριο στο Σολτ Λέικ Σίτι την Παρασκευή ο CEO τουFacebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ προανήγγειλε αλλαγές που θα εκνευρίσουν τους χρήστες του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης.

Επεσήμανε ότι δεν ξεκίνησε το Facebook επειδή ήθελε να βγάλει λεφτά. Αναλύοντας τον στόχο του για την επόμενη δεκαετία σημείωσε ότι προτιμά να τον καταλαβαίνουν από το να τον αγαπάνε.

Επίσης, αντίθετα με το Twitter, που μπλοκάρει τις πολιτικές διαφημίσεις, το Facebook στηρίζει την απόφασή του να μην ελέγχει ουσιαστικά τις διαφημίσεις πολιτικού περιεχομένου, καθώς σύμφωνα με τη θεωρία της εταιρείας οι άνθρωποι θα πρέπει μόνοι τους να κρίνουν τι λένε οι πολιτικοί. Ο Ζούκερμπεργκ είπε ότι στηρίζει την ιδέα να έχουν όλοι φωνή και να εξασφαλίσει ώστε οι μικρότερες επιχειρήσεις να έχουν τα ίδια εργαλεία με τις μεγαλύτερες και είπε πως τάσσεται υπέρ της ελευθερίας της έκφρασης, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει ότι θα δεχθούν έντονες αντιδράσεις.

“Αυτή είναι μια νέα προσέγγιση που πιστεύω ότι θα εκνευρίσει πολύ κόσμο. Αλλά ειλικρινά και η παλιά προσέγγιση εκνεύριζε αρκετούς. Οπότε ας επιλέξουμε κάτι διαφορετικό” σημείωσε ο CEO της Facebook επισημαίνοντας ότι δέχονται επικρίσεις ότι λογοκρίνουν ολοένα και περισσότερα και διαφορετικά είδη περιεχομένου. Ωστόσο, είπε ότι παρά τη μικρότερη λογοκρισία στις αναρτήσεις, το Facebook έχει ευθύνη να μην επιτρέπει περιεχόμενο σχετικό με την τρομοκρατία, την παιδική κακοποίηση ή που υποκινεί στη βία.

“Θα κατεβάζουμε περιεχόμενο που είναι όντως “βλαβερό”, όμως πρέπει να έχουμε κάποια όρια”, είπε και διευκρίνισε ότι ο κόσμος χρειάζεται περισσότερη ιδιωτικότητα. Σημειώνεται πως το Facebook έχει 15 εκατομμύρια λιγότερους χρήστες στις ΗΠΑ σήμερα από ό,τι το 2017.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.