Quantcast
Brexit: Η Βρετανία αναμένει μία εμπορική συμφωνία με την ΕΕ αντίστοιχη με αυτή του Καναδά - enikonomia.gr
share

Brexit: Η Βρετανία αναμένει μία εμπορική συμφωνία με την ΕΕ αντίστοιχη με αυτή του Καναδά

δημοσιεύτηκε:

Η Βρετανία ελπίζει η ΕΕ “να τηρήσει” τις υποσχέσεις της και να προσφέρει στο Λονδίνο μια συμφωνία ελεύθερου εμπορίου στα πρότυπα αυτής που έχει με τον Καναδά, δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ντόμινικ Ράαμπ, επαναλαμβάνοντας ότι οποιαδήποτε συμφωνία δεν θα πρέπει να απαιτεί “μεγάλη συμμόρφωση” με τους κανόνες της Ένωσης.


Αφού η Βρετανία αποχώρησε επισήμως από την ΕΕ οι δύο πλευρές αναμένεται να ξεκινήσουν να διαπραγματεύονται τη μελλοντική τους εμπορική συμφωνία τον Μάρτιο.


Από την πλευρά της η επικεφαλής του ιρλανδικού Δημοκρατικού Ενωτικού Κόμματος (DUP) Αρλίν Φόστερ επεσήμανε ότι είναι δύσκολο να σκεφτεί πώς δεν θα επιστρέψουν οι τελωνειακοί έλεγχοι μεταξύ της Βρετανίας και της Βόρειας Ιρλανδίας στην περίπτωση που το Λονδινο επιδιώξει μια εμπορική συμφωνία με την ΕΕ, η οποία δεν θα συμμορφώνεται τους κανόνες της ενιαίας αγοράς.


Όταν ρωτήθηκε αν πιστεύει τους ισχυρισμούς του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον ότι δεν θα επανέλθουν οι έλεγχοι, η Φόστερ δήλωσε στο Sky News: “Είναι δύσκολο να σκεφτώ πώς θα συμβεί αυτό, με δεδομένο ότι έχουμε ακούσει από άλλα μέλη της κυβέρνησης ότι σκοπεύουν να μην ακολουθήσουν τους κανόνες της ενιαίας αγοράς, ενώ η Βόρεια Ιρλανδία παραμένει σε αυτή. Είναι δύσκολο να σκεφτώ πώς θα λειτουργήσει κάτι τέτοιο”.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.