Quantcast
Η Μόσχα «τραβάει το αυτί» στην Άγκυρα για τη Συρία - Σκληρή ανακοίνωση του ΥΠΕΞ - enikonomia.gr
share

Η Μόσχα «τραβάει το αυτί» στην Άγκυρα για τη Συρία – Σκληρή ανακοίνωση του ΥΠΕΞ

δημοσιεύτηκε:

Αυστηρή προειδοποίηση στην Άγκυρα απευθύνει η Μόσχα, για τις δηλώσεις στις οποίες προβαίνουν οι Τούρκοι πολιτικοί σχετικά με τα όσα διαδραματίζονται στην Ιντλίμπ.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση, λέγοντας ότι είναι ανεπίτρεπτο να αξιοποιούνται από Τούρκους πολιτικούς τα τραγικά γεγονότα στην περιοχή της Ιντλίμπ και να προβαίνουν σε προκλητικές δηλώσεις για να πάρουν “εύσημα” στην εσωτερική πολιτική αντιπαράθεση. Τέτοιες δηλώσεις, όπως επισημαίνει δεν συμβάλλουν στη διευθέτηση της κρίσης.

Συγκεκριμένα το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών αναφέρεται στις δηλώσεις που έκανε στις 11 Φεβρουαρίου ενώπιον της Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης ο ηγέτης του Εθνικιστικού Κινήματος Ντεβλέτ Μπαχτσελί , ο οποίος, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, επιχείρησε να επιρρίψει στη Ρωσία και τη συριακή κυβέρνηση την ευθύνη για τον θάνατο των Τούρκων στρατιωτικών στη Συρία, ενώ απηύθυνε έκκληση προς την ηγεσία της χώρας να αναθεωρήσει ριζικά τις ρωσο-τουρκικές σχέσεις.

«Πιστεύουμε ότι σε συνθήκες τεταμένης κατάστασης στη βορειοδυτική Συρία πρέπει να επιδεικνύουν εγκράτεια και πολύ περισσότερο να μη προβαίνουν σε προκλητικές δηλώσεις, οι οποίες δεν συμβάλλουν καθόλου στον εποικοδομητικό διάλογο των χωρών μας στο ζήτημα της συριακής διευθέτησης. Θεωρούμε ανεπίτρεπτο να αξιοποιούνται τραγικά γεγονότα στην προσπάθεια να πάρουν “εύσημα”στην εσωτερική πολιτική διαμάχη», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.