Quantcast
Στις 21 Δεκεμβρίου η έγκριση του εμβολίου της Pfizer στην Ευρώπη - enikonomia.gr
share

Στις 21 Δεκεμβρίου η έγκριση του εμβολίου της Pfizer στην Ευρώπη

δημοσιεύτηκε:

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) θα συνεδριάσει τελικά στις 21 Δεκεμβρίου σχετικά με το εμβόλιο των Pfizer-BioNTech. Σημειώνεται ότι νωρίτερα, τόσο η γερμανική εφημερίδα Bild όσο και το Reuters ανέφεραν ότι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων στοχεύει στην έγκριση του συγκεκριμένου εμβολίου στις 23 Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με την Bild, η 26η Δεκεμβρίου θεωρείται πιθανή ημερομηνία για την έναρξη των εμβολιασμών στη Γερμανία.

Ο Γερμανός υπουργός Υγείας Γενς Σπαν δήλωσε επίσης σε συνέντευξη Τύπου πως ελπίζει ότι θα υπάρχει έγκριση του εμβολίου από την Ευρωπαϊκή Ένωση πριν από τα Χριστούγεννα, ανοίγοντας τον δρόμο για εμβολιασμούς πριν από το τέλος του έτους.

Σημειώνεται ότι ο EMA ανέφερε στις αρχές Δεκεμβρίου ότι σχεδιάζει να αποφασίσει εάν θα εγκρίνει το εμβόλιο των BioNTech/Pfizer έως τις 29 Δεκεμβρίου και το εμβόλιο της Moderna έως τις 12 Ιανουαρίου. Το εμβόλιο ήδη κυκλοφορεί σε χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Βρετανία και ο Καναδάς, ύστερα από τις θετικές αξιολογήσεις των δικών τους ρυθμιστικών αρχώ

Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.