Quantcast
Η αποστολή του Ρίτσαρντ Μπράνσον: Θα γίνει ο πρώτος δισεκατομμυριούχος που πήγε στο διάστημα; - enikonomia.gr
share

Η αποστολή του Ρίτσαρντ Μπράνσον: Θα γίνει ο πρώτος δισεκατομμυριούχος που πήγε στο διάστημα;

δημοσιεύτηκε:

Η επιτυχημένη πτήση με τα σκάφη της Virgin Galactic θα σηματοδοτήσει την επόμενη φάση του διαστημικού τουρισμού. Η απογείωση θα γίνει από το Las Cruces, στο Νέο Μεξικό και ο Ρίτσαρντ Μπράνσον μετρά αντίστροφα. Αν ο καιρός είναι ευνοϊκός, τότε ο Βρετανός επιχειρηματίας είναι πιθανό να γίνει ο πλουσιότερος άνθρωπος που είχε ποτέ πρόσβαση στο διάστημα.
Ο Μπράνσον και η ομάδα του – δύο πιλότοι και τρεις άλλοι «ειδικοί» – θα μπουν στο διαστημικό σκάφος, VSS Unity. Αν όλα πάνε καλά, ο Μπράνσον και οι συνεργάτες θα προωθηθούν 50 μίλια πάνω από την επιφάνεια της Γης, το σημείο που θεωρείται από τη Nasa, το τέλος της γήινης ατμόσφαιρας.


Η «αποστολή» που έχει οριστεί για τον 70χρονο Μπράνσον, είναι να «αξιολογήσει την εμπειρία ενός ιδιώτη αστροναύτη». Τι ζητεί ένας πάμπλουτος, ο οποίος θέλει να δει πώς είναι το διάστημα; Σίγουρα, άνεση των καθισμάτων και φοβερή θέα της Γης.
Σκοπός παραμένει φυσικά να δώσει ένα ισχυρό χτύπημα στους δισεκατομμυριούχους αντιπάλους του.
Μια επιτυχημένη εκτόξευση θα σηματοδοτήσει την επόμενη φάση σε έναν διαστημικό αγώνα ιδιωτικού τομέα μεταξύ του Μπράνσον, του ιδρυτή της Amazon, Jeff Bezos, και του διευθύνοντος συμβούλου της Tesla, Elon Musk, καθώς προσπαθούν να ανοίξουν την αγορά στον… διαστημικό τουρισμό.

Η ομάδα του Μπράνσον, θα βιώσει την μικρο-βαρύτητα και θα είναι σε θέση να δει τη Γη μέσα από φινιστρίνια. Το σχέδιο είναι στη συνέχεια το σκάφος να επανέλθει στην ατμόσφαιρα της Γης και να προσγειωθεί ομαλά στο Νέο Μεξικό. Όλο το ταξίδι έχει προγραμματιστεί να διαρκέσει λιγότερο από δύο ώρες. Προβλέπονται δύο επιπλέον δοκιμαστικές πτήσεις προτού η Virgin Galactic ξεκινήσει τις εμπορικές υπηρεσίες το 2022. Μέχρι το 2023, η εταιρεία θα μπορούσε να εκτελεί 100 πτήσεις τον χρόνο.

Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.