Quantcast
FAZ: Γιατί ο Ερντογάν εμμένει στα χαμηλά επιτόκια - enikonomia.gr
share

FAZ: Γιατί ο Ερντογάν εμμένει στα χαμηλά επιτόκια

δημοσιεύτηκε:

Τους λόγους για τους οποίους έχει εμμονή ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν με τα χαμηλά επιτόκια αναφέρει η ιστοσελίδα της Frankfurter Allgemeine Zeitung με τίτλο: «Ο αγώνας Ερντογάν κατά των αγορών».

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα «Η εμμονή του Ταγίπ Ερντογάν με τα χαμηλά επιτόκια έχει τρεις λόγους: Ο κατασκευαστικός τομέας είναι ένα από τα κορυφαία οικονομικά στηρίγματα του Tούρκου προέδρου. Ο πρόεδρος ανέθετε δημόσια έργα στις κατασκευαστικές και εκείνες χάριζαν ανάπτυξη στην οικονομία. Σήμερα όμως πολλά νεόδμητα κτήρια παραμένουν άδεια και τα χαμηλά επιτόκια βοηθούν τον κατασκευαστικό τομέα να ξεπεράσει την δύσκολη περίοδο.

Ο δεύτερος λόγος είναι οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, παραδοσιακοί ψηφοφόροι του ΑΚΡ. Και ο τρίτος οι εξαγωγικές εταιρίες της χώρας, οι οποίες είναι οι μόνες που είναι πλέον σε θέση να ενισχύσουν την ανάπτυξη και να δημιουργήσουν θέσεις εργασίες. Και αυτές επωφελούνται από χαμηλά επιτόκια.

Όμως ο πρόεδρος Ερντογάν δεν μπορεί να φιμώσει τις αγορές ούτε να τους επιβληθεί. Τόσο η συνεχιζόμενη υποτίμηση της λίρας, όσο και η εκτόξευση του πληθωρισμού βρίσκονται εγκλωβισμένες σε φαύλο κύκλο».

Με πληροφορίες από FAZ και Deutsche Welle


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.